uitpas+1 punt

Pluslezing | De actualiteit van Friedrich Nietzsche

Filosofie vertaalt zich als de zoektocht naar het wezen van het leven, naar kennis, naar wijsheid. Maar hoe helpt filosofie je praktische keuzes te maken in je dagelijkse leven? Wat is zogenaamd ‘goed’ of ‘fout’ denken of handelen? We belichten enkele van de belangrijkste gedachten van Nietzsche. We bespreken de dood van God, de wil tot macht en het opwaarderen van waarden. We gaan dieper dan de klassieke kreten en belichten ook de praktische kant van Nietzsche.

Filosofie vertaalt zich als de zoektocht naar het wezen van het leven, naar kennis, naar wijsheid. Maar wat doé je ermee in je dagelijkse leven? Hoe helpt filosofie je praktische keuzes te maken in je dagelijkse leven? Wat is zogenaamd ‘goed’ of ‘fout’ denken of handelen?
We belichten enkele van de belangrijkste gedachten van Nietzsche. Waar en hoe wordt deze kennis toegepast? Wat kan ik ermee, hoe kan ze mij helpen? We bespreken de dood van God, de wil tot macht en het opwaarderen van waarden. We gaan dieper dan de klassieke kreten en belichten de praktische kant van Nietzsche. We staan stil bij de kerngedachten zelfbedrog, ontmaskering van valsheid, schijnbehoeften, onverdraaglijke waarheid, kunst als overlevingsmiddel, ingaan tegen angstcultuur, omgaan met contradicties, niet eigentijds zijn en levensbeaming. Spreker: Prof. Filosofie Ann Van Sevenant

In samenwerking met Bibliotheek De Krook

Begeleiders: Jean-Paul Andries, Sprekers vermeld in tekst

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Miriam Makebaplein 1
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs

€ 5,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 1,0


Basistarief: 5,00 €; UiTPAS-kansentarief regio Gent - 1.00: 1,00 €
Organisatie
Contact

Foto's

Pluslezing | De actualiteit van Friedrich Nietzsche ©Wikipedia©Wikipedia