uit met vlieg3+

Pierke en de Gelukster

Een Oosterse Prins, vindt ver van zijn vaderland, hier in België een onderkomen. Ver weg in het Oosten zit een droevige prinses te wenen om het verlies van haar geliefde prins Sidi Said. Vandaag wordt zij 21 jaar. Sjeik Koet El Amour, haar vader, heeft voor zijn dochter een uniek geschenk bedacht: voor het eerst mag ze zélf kiezen wat ze wil! Prinses Aurora heeft echter maar één wens: ze wil terug herenigd worden met haar prins. Pierke wil daar maar al te graag bij helpen.
De voorstellingen gaan door in een tijdelijke locatie. Het Parochiecentrum op het Ledebergplein te 9050 Ledeberg, ligt op een steenworp van de vaste stek en biedt plaats aan een 100-tal toeschouwers. De zaal is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, fiets, of met de wagen. Nadat de zondagsmarkt er afgelopen is kan je vanaf 14u00 gemakkelijk op het grote plein parkeren, de voorstelling begint om 15u00.

Het eerste deel van het seizoen brengt het theater een gevarieerd programma. Gaande van dromerige sprookjes tot producties vol spanning en humor, al dan niet door het gezelschap zelf geschreven. Koninklijk Poppentoneel FESTIVAL tovert telkens weer een nieuw stuk uit zijn poppenzolder tevoorschijn.
Telkens trakteert Pierke van Gent en zijn vrienden u op een portie onvervalste traditie. Hun fratsen hebben de tijd getrotseerd en blijven verrassend actueel. Het maakt zowaar deel uit van ons Cultureel erfgoed!
Opvallend ook zijn de mooie decors, van het hand van Pierre De Wispelaere, stichter van het poppentheater en de mooie poppen, allemaal handgemaakt.

Het gezelschap wordt nog steeds door dezelfde familie gerund, van vader op zoon, op kleinkind, de nieuwe generatie laat een frisse wind waaien.

Tot binnenkort bij Koninklijk Poppentoneel FESTIVAL

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Ledebergplein 21
9050  Ledeberg (Gent)
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
€ 6,0
Basistarief: 6,00 €; Mindervaliden: 5,00 €
Contact
0478342766
Reservaties

Foto's

Pierke en de Gelukster ©dhelft@Festival©dhelft@Festival
Pierke en de Gelukster ©dhelft@Festival©dhelft@Festival