Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er sinds 12 maart verschillende maatregelen van kracht. Sinds 4 mei worden die maatregelen in fases afgebouwd

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Performance ‘Ofrenda de Dia de Muertos’, een liefdesverhaal met muziek, dans, poëzie,…

Wedergeboorte is ook de drijfveer achter het nieuwe project “Ofrenda de Dia de Muertos” van componist en muzikant Luiz Marquez. Het wordt een liefdesverhaal waarin plastische kunsten, filosofie, muziek, dans en poëzie samensmelten binnen dit thema dat van alle tijden is; geboren worden, sterven en opnieuw geboren worden. Binnen dit tijdsbestek ontmoeten twee personages elkaar en creëren ze nieuw leven. De twee personages zijn eigenlijk één en hetzelfde: de Dood. Alleen is de Dood in de Mexicaanse cultuur van het vrouwelijke geslacht (“La Catrina”) en in de Vlaamse cultuur van het mannelijke geslacht (“Pietje de Dood”) In deze voorstelling ontmoeten beide personages elkaar, ze worden verliefd en uit deze liefde ontstaat een nieuw wezen van vlees en bloed.
Luiz Marquez: “Ik heb mijn inspiratie hiervoor gevonden bij grote artiesten zoals Ensor en Masereel, Rivera en Posada. Het grote sociale engagement in hun werk spreekt mij aan. Poezië gaf mij ook veel inspiratie bij het componeren van de muziek voor deze voorstelling; Netzahualcoyotl, Acuña, Gezelle…”

Een groep uitmuntende artiesten vertelt het verhaal van deze ‘Ofrenda’: Luiz Marquez (concept en composities), Kathleen Vandenhoudt (stem en gitaar), Osiris Quetzalpapalotl (stem en dans), Cachi Acosta (percussie), Eduardo Vega (gitaar), Joe Baele (verteller), Kristel Stefens (regie).

Waar? museumzolder Huis van Alijn

Wanneer? zondag 3 november 2019, 15 uur

Vrienden 8, niet-leden 10, maximum 65 personen

Organisatie: Vrienden van Alijn

Inschrijven: info@huisvanalijn.be
Lees alles

Informatie

Jan Breydelstraat 5
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
€ 10,0
Basistarief: 10,00 €; Niet-leden: 10,00 €; Vrienden: 8,00 €
Contact
+32 9 2353800
Reservaties

Foto's

Performance ‘Ofrenda de Dia de Muertos’, een liefdesverhaal met muziek, dans, poëzie,… ©Huis van Alijn©Huis van Alijn