Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

Paulus Schäfer Trio ft. Jacco van Santen | Djangofolllies

De meest interessante muziek ontstaat vaak door de combinatie van verschillende stijlen en muzikanten uit verschillende tradities. De Gypsy Music staat bekend om dit bijzondere vermogen tot samenvoegen en symbiose, met behoud van de unieke gypsy sound.
De getalenteerde Nederlandse gipsyjazzgitarist Paulus Schäfer brengt dit tot een nieuw hoogtepunt door samenwerking met bekende namen uit de jazzwereld. In het project van de Paulus Schäfer Band met saxofonist Jacco van Santen voert hun zoektocht naar een herleving van de bebop van Charlie Parker in een uniek gipsyjazz-jasje. Jacco maakt hierbij gebruik van zijn bijzondere kunststof Grafton saxofoon, het model waarmee Charlie Parker een aantal briljante opnamen heeft gemaakt in de jaren ’50.

Paulus Schäfer (geboren 1978) wordt in de gipsyjazz scene erkend als een van de meest getalenteerde gitaristen. Geboren in de Nederlandse Sinti gemeenschap leert hij al op vroege leeftijd gitaar spelen. Hij luistert naar zijn idool Django Reinhardt en andere grote Sinti gitaristen, maar leert het meest van Wasso Grünholz. Deze legende binnen de Sinti gemeenschap stimuleert hem om zijn eigen sound te ontwikkelen.

Kort nadat Paulus de lead gitaar overneemt van Jimmy Rosenberg in de Gypsy Kids, begint hij de Paulus Schäfer Gypsy Band en produceert hij zijn debuutalbum “Into the Light” in 2002. Vele concerten volgen, op ontelbare jazz-festivals in Europa, Rusland, de Verenigde Staten en Canada. Paulus deelt als veelgevraagde solist het podium met topartiesten zoals Biréli Lagrène, Stochelo Rosenberg, Al Di Meola, Fapy Lafertin, Jan Akkerman, Tcha Limberger en duikt op in veel opnames. Zelf heeft hij ondertussen acht albums op zijn naam staan, waaronder “Letter to van Gogh”, een eerbetoon aan de Nederlandse kunstenaar.

Jacco van Santen is elf als hij de saxofoon ontdekt. Begonnen op de harmonie belandt hij via de muziekschool op het conservatorium in Zwolle, waar hij cum laude afstudeert als docerend musicus. Jacco studeert daarna twee jaar voor uitvoerend musicus bij Ferdinand Povel, aan het conservatorium in Hilversum. En ook daar studeert in hij 1998 cum laude af.
Sindsdien is de musicus voortdurend in ontwikkeling. In New York studeerde Jacco bij Vincent Herring en Tim Armacost en speelde daar in grote jazzclubs als de beroemde Blue Note, Cafe Smoke en Cafe Smalls. In 2012 tikt Jacco een collectors-item op de kop: een Grafton sax. Op die kunststof saxofoon laat hij nu horen hoe de muziek van Charlie Parker werkelijk moet hebben geklonken.

Met
Paulus Schäfer: gitaar
Martin Limberger: gitaar
Noah Schäfer: contrabas
Jacco van Santen: saxofoon

Vier samen met Djangofolllies de 110de verjaardag van jazzlegende Django Reinhardt!
Van 14 tot 31 januari 2020 (op 16 en 17 januari in De Centrale!) wordt het weer een onvergetelijk jazzfeest met passie en stijl, om onze mythische ‘Three fingered lightning’ Django te eren!

Tijdens 23 wervelende concerten op 19 verschillende locaties (waaronder De Centrale) delen topmuzikanten hun respect voor de mythische gitaarmeester. Het worden verrassende muzikale ontmoetingen tussen jong en oud, traditie en innovatie.
Kom erbij, en geniet mee van dit sprankelend eerbetoon aan Django’s indrukwekkende nalatenschap!

Praktisch
vrijdag 17 januari 2020

deuren 19:30
concert 20:00

Tickets € 13 (vvk) | € 16
UiTPAS € 10 (vvk) | € 13
UiTPAS kansentarief € 3,20
Lees alles

Informatie

De Centrale
Kraankindersstraat 2
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs

€ 16,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 3,2


Basistarief: 16,00 €; vvk: 13,00 €; adk UiTPAS: 13,00 €; vvk UiTPAS: 10,00 €
Organisatie
Contact
+32 9 2659828
Trefwoorden

Je UiTPAS voordeel

Voordelen bij De Centrale

Foto's

Paulus Schäfer Trio ft. Jacco van Santen | Djangofolllies ©Djangofolllies©Djangofolllies