Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 19 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 19 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Over zusters en dove meisjes (in Vlaamse Gebarentaal en Nederlands)

Ontdek samen met ons de geschiedenis van de oudste dovenschool van Vlaanderen.
Wist u bijvoorbeeld dat gebarentaal decennialang werd onderdrukt in het dovenonderwijs? Zo ook in de oudste dovenschool van Vlaanderen die in 1820 van start ging in het klooster van de Zusters van Liefde in Gent. Horende pedagogen vonden immers dat dove kinderen moesten leren spreken en liplezen. De leerlingen moesten aan de keel van de zuster voelen om de trilling van de stembanden te ervaren.

Bij deze rondleiding maken we gebruik van de ErfgoedApp die ons bij 24 afbeeldingen en voorwerpen uitleg verschaft in VGT of Vlaamse Gebarentaal. Ook horenden kunnen mee, want de uitleg is in de app ook beschikbaar in het Nederlands. Onze Gandante gids levert extra achtergrondinformatie. U kan deze rondleiding boeken voor groepen (maximum 12 personen). Let op! Doven moeten zelf zorgen voor een tolk VGT om de informatie van de gids te tolken.

Voor deze rondleiding werken we samen met het Erfgoedhuis | Zusters van Liefde en Doof Vlaanderen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Brandweerstraat 6
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
  • tot
Prijs
€ 8,0
Basistarief: 8,00 €

Foto's

Over zusters en dove meisjes (in Vlaamse Gebarentaal en Nederlands) ©Erfgoedhuis©Erfgoedhuis