uitpas+1 punt

Over Gent: Patrick Henry Stadsfotograaf met Passie

De Gentse Sint-Pietersabdij brengt vanaf donderdag 11 juli 2019 de fototentoonstelling 'Over Gent', met het werk van Patrick Henry, tot voor kort stadsfotograaf van de stad Gent. De unieke expo biedt een brede kijk op Gent, haar inwoners en bezoekers: van Rabot tot Reep, van Mina tot Macron, van bibberduik tot Bourgoyen en van Ghelamco tot de Gentse Feesten. Geen gefotoshopte of al te gestileerde beelden, maar het leven zoals het is, een venster op de stad Gent in 120 beelden.
Patrick Henry, Patje voor vrienden en collega’s, werkte van 1973 tot 1 maart 2019 voor de Stad Gent. Hij startte zijn carrière in de Sint-Pietersabdij, toen nog Kunsthal Gent, als tentoonstellingsbouwer. Al gauw kon hij zijn passie voor compositie en beeld kwijt in zijn ontluikende interesse voor fotografie. Hij volgde avondschool en deed mee aan fotowedstrijden. In de jaren ‘80 en ‘90 deden steeds meer diensten een beroep op hem en werkte hij ook voor andere projecten als freelance fotograaf. Voor Patrick waren de Gentse Feesten een jaarlijks terugkerend fotofeest. Iedere dag dertig foto’s aanleveren voor de Gentse Feesten website, Patrick nam het allemaal met evenveel enthousiasme aan.

De officiële jaren als stadsfotograaf
In 2006 startte Patrick officieel als stadsfotograaf, met de opdracht om de veranderende stad op beeld vast te leggen en te documenteren. 'Zuurstof voor de Brugse Poort' was een van de eerste opdrachten, en er volgden er nog veel meer. In maart van 2019 was er de onherroepelijke 'op pensioen stelling', maar stilzitten is er voor Patrick niet bij.

Met maar liefst 120 beelden geeft de tentoonstelling een boeiende les recente geschiedenis van Gent, haar bewoners en bezoekers. Nieuwe stadsprojecten, bekende bezoekers, verstilde natuur, de Renoboot, het nachtleven, de studenten en natuurlijk de Gentse feesten, aan het oog van Patrick ontsnapte niets of niemand.

Praktisch
De tentoonstelling loopt van donderdag 11 juli tot en met 11 augustus, in de Sint-Pietersabdij in Gent, Sint-Pietersplein 9, 9000 Gent
Meet and greet: Op zondag 14 juli 2019 tussen 11 en 13 uur wandelt Patrick door zijn eigen tentoonstelling en vertelt het verhaal achter de beelden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Sint-Pietersplein 9
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer

tot

Prijs

€ 6,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 1,2


Basistarief: 6,00 €
Contact

Je UiTPAS voordeel

Voordelen bij Historische Huizen Gent

Foto's

Over Gent: Patrick Henry Stadsfotograaf met Passie ©Patrick Henry©Patrick Henry