Openingsweekend Kunsthal Gent - mei 2019

Op 24, 25 en 26 mei pakt Kunsthal Gent uit met een reeks openingen. Drie dagen lang worden telkens andere tentoonstellingen en interventies gepresenteerd.
Vrijdag 24 Mei: Een Nieuwe Filmzaal In Het Priesterkoor Van Kunsthal Gent
‘Kunsthal Gent zal altijd een bouwwerf zijn'. Het nieuwste resultaat van de constructiewerkzaamheden is een echte filmzaal in het priesterkoor van de majestueuze zaalkerk in het voormalige Caermersklooster.
De filmzaal creëert nieuwe mogelijkheden in Kunsthal Gent voor het houden van lezingen en filmvertoningen, en wordt meteen ook de nieuwe uitvalsbasis van Art Cinema OFFoff, het Gentse vertoningsplatform voor experimentele film en audiovisuele kunst. Hun verhuis vanuit het Begijnhof in de Lange Violettestraat naar Kunsthal Gent wordt gevierd met met een feestelijke inhuldiging van de filmzaal op vrijdag 24 mei. De Italiaanse Teresa Cos brengt een performance en verder staat een screening van ‘La Région centrale’ van de Amerikaan Michael Snow op het programma.

Inhuldiging: vrijdag 24 mei 2019, 20 uur (open vanaf 19 uur)
Spaces of Cinema, het openingsprogramma van Art Cinema OFFoff op vrijdagavond, is gratis toegankelijk.
Ook op zaterdag en zondag programmeert OFFoff in de filmzaal (betalend).
Vanaf vrijdag presenteert Kunsthal Gent eveneens een werk in de vorm van een nieuwe deurklink van grafisch ontwerper Rudy Guedj (FR).

Zaterdag 25 Mei: Nina Beier, Housebroken
De Deense Nina Beier is in België onder andere bekend van de bronzen paarden die ze in de golven van Nieuwpoort-Bad plaatste tijdens Beaufort 2018. Eind mei brengt ze het werk Housebroken voor onbepaalde duur naar Kunsthal Gent. Een troep levensgrote marmeren leeuwen breekt letterlijk uit de tentoonstellingsruimte en maakt een binnentuin van het voormalig Caermersklooster voor het eerst toegankelijk voor het publiek.

Housebroken loopt vanaf zaterdag 25 mei. In opdracht van Kunsthal Gent nodigt de Amerikaanse curator Chris Fitzpatrick Nina Beier uit voor een bijdrage aan de ‘Endless Exhibition’: een tentoonstelling zonder einddatum waar met regelmaat nieuwe werken aan worden toegevoegd.

Om 14 uur in de tuin van Kunsthal Gent:
- toelichting op het werk door curator Chris Fitzpatrick (US)
- de performance 'bob bob, 2019' door Bob Kil (KOR)
Open vanaf zaterdag 25 mei 2019, 11uur. Om middernacht start het zondagprogramma!

Zondag 26 Mei: Harbinger I - First Signs door Curatorial Studies at KASK : opening event met Discoteca Clandestina (vanaf 00:01 uur)
In de nacht van zaterdag op zondag neemt Harbinger I: First Signs van Curatorial Studies (KASK) het Oud Huis in met de psychotronic audiovisual performance ‘Discoteca Clandestina’. Het evenement is de start van een programma van 4 weekends met lezingen en films waarin de gemeenschappelijke grond tussen kunst en wetenschap wordt onderzocht. Discoteca Clandestina, de openingsperformance van Paolo Danese (IT), voert dansers via muziek van de derde naar de vijfde dimensie.

- Om 12u30: infosessie over de lopende open call voor het Ontwikkelingsprogramma: 6 Fellowships at Kunsthal Gent / info sessions & deadline

- Zondagnamiddag bezetten de beginnende Vlaamse filmmakers en audiovisuele kunstenaars van Atelier OFFoff van 15u tot 18u uur de filmzaal met werken van La Chambre Automatique (BE), Deveny Faruque (BE) en Jonathan William Beaton (UK).
Lees alles

Informatie

Lange Steenstraat 14
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:

tot

Open op:

  • Vrijdag van 18:00 tot 23:59
  • Zaterdag van 11:00 tot 23:59
  • Zondag van 0:00 tot 18:00
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €

Foto's

Openingsweekend Kunsthal Gent - mei 2019 ©Kunsthal Gent©Kunsthal Gent