Opendeur jeugdhuizen

Om de Gentse jeugdhuizen bekend te maken bij de Gentse jongeren, organiseren de jeugdhuizen een opendeurweekend op 16 en 17 maart 2018. Een local uit het jeugdhuis geeft uitleg over de werking en de evenementen die er plaatsvinden.
Een jeugdhuis laat je beter over aan de jongeren. Dat is de insteek van de campagne 'Jeugdhuizen doe je nu'. Uit onderzoek van de Stad Gent bij 500 scholieren uit de tweede en derde graad bleek dat er nog heel wat jongeren de weg niet vinden naar een jeugdhuis. Nochtans hebben de Gentse jeugdhuizen heel wat te bieden. Je leert er vrienden kennen, je kan er gaan chillen en er zijn vaak heel wat laagdrempelige activiteiten waar je kan aan deelnemen. Daarom slaan de Gentse jeugdhuizen, de Stad Gent en Formaat vzw (de jeugdhuizenfederatie) de handen in elkaar voor een communicatiecampagne om de Gentse jeugdhuizen opnieuw op de kaart te zetten.

Wie bij een jeugdhuis enkel denkt aan een muf 'kot' met lauwe drankjes en een schrale toog, heeft het mis. De feestjeugdhuizen zijn er nog steeds (gelukkig maar!), maar ondertussen zijn er heel wat nieuwe vormen van jeugdhuizen. Je kan bijvoorbeeld gaan headbangen in het rock- en metaljeugdhuis Asgaard, of een waaier aan sociaal-culturele activiteiten beleven in jeugdhuis Ergenekon. Of wat dacht je van _Plek, het jeugdhuis in het centrum waar elke maand een ander jongerencollectief de boel inpalmt?

Je hebt de smaak te pakken? Je wil het jeugdhuis in je buurt leren kennen? Dat treft, want in het weekend van 16 en 17 maart 2018 gooien de Gentse jeugdhuizen hun deuren open. Een rasechte local leidt je even rond en toont je het hoe en wat van het jeugdhuis.
Lees alles

Informatie

Diverse locaties in Gent z/n
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:

    Foto's

    Opendeur jeugdhuizen ©Stad Gent©Stad Gent
    Opendeur jeugdhuizen ©Stad Gent©Stad Gent