Ontroerend Goed: World Without Us

“We konden het ons niet voorstellen: geen hypotheken, geen sjaals breien, geen zwembaden, geen vlinderslag en geen honing meer in glas bewaard. Dat er geen dieren meer opgezet werden, geen wolkenkrabbers meer gebouwd, geen zelfmoord meer gepleegd werd en geen wiskunde werd gestudeerd. Er zou niet meer gepraat worden over vroeger, over wat zou kunnen. Er zouden geen opsommingen meer zijn, geen woorden. We konden het ons niet voorstellen. Het zou nooit zover komen. Wij zouden er wel iets op vinden. Een wereld zonder ons.”
Sinds de première in Vooruit (2016) is theatermonoloog ‘World Without Us’ van Ontroerend Goed uitgegroeid tot een wereldwijd succes. In augustus 2016 viel de voorstelling in de prijzen op het Festival van Edinburgh en er volgden tournees in o.a. Purdue (USA), Vancouver (CA), Tampere (FI), Londen (UK) en Sydney (AU). De tekst werd zelfs in het Deens opgevoerd door theater Nordkraft in Aalborg (DK).

Als kers op de taart ontving Alexander Devriendt voor ‘World Without Us’ in december 2017 de Provinciale Prijs voor Cultuur van de provincie Oost-Vlaanderen, als Laureaat in de categorie Theater.

Dus waar beter dit succesverhaal vieren dan thuis in Gent? LOD muziektheater stelt zijn Studio beschikbaar: je bent van harte welkom om Karolien De Blesers vertelling te aanhoren, een verhaal over een wereld zonder mensen.
Lees alles

Informatie

Bijlokekaai 3
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:
  Prijs
  € 16,0
  Basistarief: 16,00 €
  Organisatie
  Trefwoorden

  Foto's

  Ontroerend Goed: World Without Us ©Mirjam Devriendt©Mirjam Devriendt