Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 19 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 19 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Ontmoetingsdag voor textiliens

Ben jij een trotse textilien? Heb je nog gewerkt in de textielsector? Of ben je vandaag nog steeds actief in een van de vele takken die de textielindustrie telt? Kom dan naar de ontmoetingsdag voor textiliens op zondagnamiddag 8 maart en vertel ons jouw verhaal!
Haal samen met andere textiliens herinneringen op bij een lekker kopje koffie en een stuk taart. Duik tijdens demonstraties van de weefgetouwen en spinmachines terug in de tijd. Of ga met je (klein)kinderen aan de slag met textiel tijdens een van de workshops. Bovendien krijg je tijdens de ontmoetingsdag ook de kans om andere textielmusea te leren kennen.

TEXTIELHERINNERINGEN GEZOCHT
Heb je nog foto’s – of wie weet, misschien zelfs filmpjes – van op de werkvloer, documenten die je loopbaan illustreren of andere voorwerpen eigen aan de textielsector? En wil je deze delen met een breder publiek? Breng ze dan mee naar de ontmoetingsdag.

Door je documentatiemateriaal beschikbaar te stellen, draag je bij aan het zichtbaar maken en levendig houden van ons industriële verleden. Op die manier kunnen misschien wel ontbrekende stukjes in de museumcollecties ingevuld en met zorg voor de toekomst bewaard worden.

Alle materiaal wordt met de grootste zorg behandeld en – indien gewenst – nadien terugbezorgd.

PRAKTISCH
Deelname aan de ontmoetingsdag is gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht. Schrijf je voor 1 maart in via het inschrijvingsformulier op de website of telefonisch via 09 323 65 00.
Lees alles

Informatie

Industriemuseum
Minnemeers 10
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €
Organisatie
Contact

Foto's

Ontmoetingsdag voor textiliens ©Industriemuseum©Industriemuseum
Ontmoetingsdag voor textiliens ©Industriemuseum©Industriemuseum