Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Online lezing: Verborgen Verhalen van de Brugse Poort

Vierkante kilometer per vierkante kilometer haalt het STAM de verborgen verhalen van de stad boven op het ritme van de tegels van onze enorme luchtfoto van de stad. De voorbije maanden was tegel G18 aan de beurt: de Brugse Poort.
In deze online lezing van Tina De Gendt ontdek je tien verhalen die wijk én stad mee gevormd hebben. Klik verder op de link om alle 10 te beluisteren.

Historica Tina De Gendt speurt voor het STAM ter plaatse naar verhalen en anekdotes samen met buurtbewoners en enthousiastelingen. Ze tekent vergeten verhalen op en spoort verloren archieven op in de zoektocht naar 'hidden histories’.

Deze lezing zou normaal doorgaan in de bibliotheek van de Brugse Poort, maar door het coronavirus maakte Tina een online versie van haar lezing. Opgedeeld in een korte inleiding (10 minuten) en tien korte verhalen (van telkens ongeveer 3 minuten). Zo kan iedereen er nu van meegenieten!

Heb je de smaak te pakken? Wil je meer weten of meer zien? Hou dan de website van het STAM in de gaten want er komt nog meer aan.
Lees alles

Informatie

STAM Stadsmuseum Gent
Godshuizenlaan 2
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:

tot

Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €

Foto's

Online lezing: Verborgen Verhalen van de Brugse Poort ©stam©stam