Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Omgaan met (hoog)gevoelige en wilskrachtige kinderen, thuis en op school

Heel wat (hoog)gevoelige kinderen hebben naast een grote gevoeligheid ook een ijzersterke wil. Ze zijn enthousiast, nieuwsgierig en avontuurlijk maar tegelijk ook vaak overstuur en prikkelbaar. Als ze overprikkeld zijn hebben ze het vaak moeilijk om zelf terug rustig te worden. Emotionele uitbarstingen en moeilijk inslapen of doorslapen zijn dan het gevolg. Deze ‘vurige kinderen’ stellen hun opvoeders (ouders, leerkrachten) voor de uitdaging om hen een gezonde balans te helpen vinden en redelijke grenzen te stellen.
Hoe kun je gevoelige en wilskrachtige kinderen het best begeleiden zodat ze kunnen uitgroeien tot sterke liefdevolle mensen? Hoe ontmijn je moeilijke situaties en verkrijg je meer harmonie?
Tijdens deze vorming worden inzichten en praktische tips doorgegeven rond het omgaan met hooggevoelige en temperamentvolle kinderen. Je wordt je ook bewust van jouw groeimogelijkheden als ouder of begeleider. Door elkaar beter te leren kennen en begrijpen, krijg je écht contact met elkaar. Meer verbondenheid leidt tot meer harmonie. Uiteraard is er tijdens deze vorming ook ruimte voor concrete voorbeelden en persoonlijke vragen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Overwale 3
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
€ 57,0
Basistarief: 57,00 €
Organisatie
Reservaties

Foto's

Omgaan met (hoog)gevoelige en wilskrachtige kinderen, thuis en op school ©Zorg-Saam vzw©Zorg-Saam vzw