Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Obaba's Namiddag: Lamoral live in Bar Lume

Koen De Cauter: sopraansax, zang
Sam Opstaele: gitaar
Waso De Cauter: gitaar
Nils Vermeulen: contrabas
Als veertienjarige begint Koen De Cauter klarinet te spelen, later volgen ook gitaar en saxofoon. Al snel wordt muziek de lucht die hij ademt. Hij ontdekt de jazz uit New Orleans, de zigeunerjazz, dixieland, musette en later ook flamenco – ‘al die schone muziek komt allemaal van bij de marginalen’. Hij leert optreden in cafés en rondgaan met zijn hoed en voelt zich een halve zigeuner. Met de jaren groeit De Cauter uit tot een van Vlaanderen's grootste muzikanten. Nooit stilstaand; altijd op zoek naar andere schone noten, klanken, sferen...

Ook nu krijgt Koen op zondagnamiddag de vrije hand in Bar Lume.

Lamoral ontstaat begin 2015 uit een ontmoeting van de 'ancien' Koen De Cauter en enkele beloftevolle en gedreven jonge muzikanten. Het klikt meteen en ze bouwen al vlug een origineel en authentiek repertoire op dat ze gestaag samen verder ontwikkelen.

Naast bewerkingen van vergeten melodieën en eigen composities brengt LAMORAL een mengsel van jazz-klassiekers, voornamelijk uit het Django-repertoire, en chansons van Brassens en Wannes Van de Velde.

Voor de jongere muzikanten - sologitarist Sam Opstaele, Jonathan Manes op ritmegitaar en zang en de contrabassist Nils Vermeulen - ontsluit zich naast de jazz-swing een fascinerende wereld van aanverwante muziekstijlen waarmee zij met enthousiasme aan de slag gaan.

Hun concerten ademen intens plezier van spelen uit. Zonder de authentieke schoonheid van de melodieën uit het oog te verliezen, zoeken ze tijdens het improviseren het meest onverwachte op.

Zij volgen hierbij de filosofie van het levenslang begeesterend leerproces dat zich afspeelt tussen hart, buik en hoofd. Als groep gaan zij samen op zoek naar hoe de muziek een publiek kan beroeren en richten zich naar de 'luisteraar' in de mens.

In 2018 bracht Lamoral een schitterende cd uit: Il Sudario.

Jonathan Manes - die momenteel in het buitenland zit - wordt deze keer vervangen door Koen's zoon Waso De Cauter.

Noot van de organisator:
We zijn heel erg blij vanuit Bar Lume om terug enkele liveconcerten te kunnen programmeren.

Dit kan enkel doordat de muzikanten die komen dit met veel liefde en goede wil doen omdat het - zowel voor de muzikanten als voor ons - alles behalve gemakkelijke tijden zijn.

Daarom gaat er na iedere set iemand rond met 'den hoed' voor een vrije bijdrage.

Oprechte dank zal uw deel zijn... én de wetenschap dat u een beetje meehelpt om het schone in onze wereld te kunnen behouden.

!!!!
Opgepast: enkel zittend in eigen bubbel. Mondmaskers worden aangehouden tot u aan een tafel zit. Er wordt niet aan de bar besteld - ons personeel komt u bedienen. Hou afstand van andere bubbels. Schuif niet met tafels en stoelen.

Wij doen ons best - doe dit ook. Voor uzelf, voor ons, voor elkaar en voor de muziek.
Lees alles

Informatie

Vrijdagmarkt 33
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €
Trefwoorden

Foto's

Obaba's Namiddag: Lamoral live in Bar Lume ©Bar Lume©Bar Lume