Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Nocturne over licht

Als het donker wordt, gaat in Gent het licht schijnen. Hmm, dat is elders ook zo waarschijnlijk. Waar vind je zo een unieke variatie aan 1000 jaar bouwstijlen gecombineerd met hedendaagse lichtkunst?Juist, in Gent. Het lichtplan is speciaal voor Gent ontworpen. Geïnspireerd op de introverte, sobere persoonlijkheid van de stad werd het volledig geïntegreerd in de stedenbouwkundige planning.
Nocturne over licht

Als het donker wordt, gaat in Gent het licht schijnen. Hmm, dat is elders ook zo waarschijnlijk. Waar vind je zo een unieke variatie aan 1000 jaar bouwstijlen gecombineerd met hedendaagse lichtkunst?
Juist, in Gent. Het lichtplan is speciaal voor Gent ontworpen. Geïnspireerd op de introverte, sobere persoonlijkheid van de stad werd het volledig geïntegreerd in de stedenbouwkundige planning. Dit alles geeft net die extra dimensie aan de stad. De ontwerper van het Gentse lichtplan, de Franse lichtkunstenaar Roland Jéol, spreekt niet voor niets over een ‘feeërieke stad’. Maar hij was niet alleen, internationale bewonderaars kenden Gent in 2004 de prestigieuze City-People-Light Award toe!

Tijdens een avondlijke wandeling doorheen de Kuip zal de gids concrete ingrepen verduidelijken. Tegelijkertijd echter worden er ook voorbeelden aangehaald van hoe het beter niet moet, want het lichtplan is nog niet af.

Dat de vraag om de stad te verlichten niet nieuw is, blijkt uit het feit dat men al vanaf de middeleeuwen zoekt naar oplossingen. Tijdens deze wandeling gaan we dus ook kijken hoe men dat in het verleden deed. Misschien geeft deze andere kijk ons nog wat inspiratie…
Lees alles

Informatie

Gent Centrum
Korenmarkt 1
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Organisatie
Gandante vzw
Contact
+32 9 3753161
Reservaties

Foto's

Nocturne over licht ©Gandante vzw ©Gandante vzw