Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

NO(W)WORRIES | Silvia Federici

De wereldwijde verspreiding van Covid-19 is een crisis die nu al de levens van miljoenen mensen in gevaar brengt. Het virus heeft bovendien aangetoond dat verandering echt nodig is. Aanpassingen die de kapotte infrastructuur kunnen herstellen en de sociale ongelijkheden, die aan de oorsprong van de pandemie liggen, aanpakken. Academica, activiste en feministe Silvia Federici kijkt tijdens NO(W)WORRIES hoe populaire feministische bewegingen kunnen bijdragen aan deze veranderingsprocessen.
Federici stelt dat verschillende vormen van strijd rond gezondheidszorg, landbouw, voedselproductie, klimaatrechtvaardigheid en zorg, én een afwijzing van alle vormen van racisme en xenofobie, onontbeerlijk zijn. Het zijn niet enkel voorwaarden om terug te keren naar een zekere ‘normaliteit’ maar de essentiële bouwstenen om deze crisis te transformeren én een kans op verandering.

Silvia Federici gaat na haar gelivestreamde lezing online in gesprek met professor sociologie Benedikte Zitouni en activiste en feministe Ida De Queecker. De moderatie is in goede handen van Kopano Maroga, gastdramaturg van Vooruit.

Onderdeel van:
NO(W)WORRIES

PRAKTISCH
wo 28.10 - 20:00 online (livestream) & Theaterzaal

THINK / lezing / talk

Gratis, wel even reserveren
Engels gesproken
2 x 60 min.

Credits
in samenwerking met: Kunsthal Gent, UGent, Vrije Universiteit Brussel & KUleuven - in het kader van: NO(W)WORRIES, een samenwerking tussen Vooruit, CAMPO, KOPERGIETERY, NTGent, Opera Ballet Vlaanderen en S.M.A.K.
Lees alles

Informatie

Sint-Pietersnieuwstraat 23
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
tot
Prijs

gratis


Basistarief: 0,00 €
Trefwoorden

Je UiTPAS voordeel

Voordelen bij Kunstencentrum Vooruit

Foto's

NO(W)WORRIES | Silvia Federici ©Silvia Federici©Silvia Federici