uit met vlieg6+

Nieuwjaarsdrink Stad Gent

Stad Gent trakteert naar goede gewoonte alle Gentenaars op het nieuwe jaar! Niet minder dan 27.000 drankjes worden gratis geschonken onder en rond de Stadshal. Op het programma; live muziek, de nieuwjaarstoespraak, kinderanimatie en vooral veel wensen en toezen! Tot dan!
De Nieuwjaarsdrink staat in het teken van 'magische wensen'.
Programma
Kersvers burgemeester Mathias Declercq verkondigt de nieuwjaarswensen van de nieuwe bestuursploeg, gevolgd door het nieuwjaarslied van ‘t Spelleken van Drei Kluiten. De legendarische Skyblasters zullen in hun gekende stijl de Stadshal vullen met exotische stropmuziek om een van de koudste en donkerste dagen van het jaar op te warmen.
Net zoals voorgaande jaren is er tijdens de nieuwjaarsdrink een zone voor kinderen op het Gouden Leeuwplein. In de overdekte zone wordt kinderanimatie voorzien en de kinderen kunnen er aan hun eigen bar terecht.
Er worden ook 2 workshops georganiseerd waar je als kind op elk moment kan mee aanschuiven om mee te doen. De kinderen kunnen “magische kaarten” ontwerpen of luisteren naar de “Lampadeerne” die gebaat in licht hartverwarmende verhalen voorleest.

Nieuwjaarsdrink toegankelijk voor iedereen

De Dienst Evenementen, Feesten, Markten en Foren engageert opnieuw een tolk Vlaamse Gebarentaal om de toespraak van de burgemeester te tolken. De teksten van het ‘Nieuwjaarslied’ en ‘Klokke Roeland’ , zullen ook ter plaatse worden uitgedeeld. Alle toespraken zullen technisch versterkt worden en, dankzij een ringleiding op het centrale gedeelte voor het podium, kwalitatief beter hoorbaar zijn voor mensen met een hoorapparaat. Voor rolstoelgebruikers wordt vóór het podium een afgebakende ruimte voorzien.
Lees alles

Informatie

Emile Braunplein 1
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €
Contact
+32 9 210 10 10
Trefwoorden

Foto's

Nieuwjaarsdrink Stad Gent ©Stad Gent©Stad Gent