uitpas+1 punt

NEW WWWAVE : WWWater / LYZZA / Zoë McPherson

WWWater
WWWater is de band van kersvers Vooruit-muziekresident Charlotte Adigéry, aangevuld met andere Gentse sleutelfiguren Bolis Pupul op keyboard en Steve Slingeneyer op drums. Muzikaal is WWWater niet in éen vakje onder te brengen. hun volstrekt unieke sound omhelst zowel uptempo no wave, als minimalistische elektronica en gedeconstrueerde r&b. Live nooit minder dan verpletterend goed!Charlotte Adigéry mag zich vanaf nu officieel Vooruit-muziekresident noemen en vervoegt zo onze andere muziekresidenten Nkisi, Roman Hiele en Eric Thielemans. Als eerste wapenfeit stelt ze een avond samen met gelijkgestemde zielen en upcoming producers LYZZA en Zoë McPherson.


LYZZA

Amper 19 jaar en toch is de Braziliaanse LYZZA the next big thing in de internationale clubscene. Ze dook op als dj, producer, zangeres en curator op events van Fade To Mind en Baia Club. De zangeres deelde wereldwijd podia met likeminded artiesten Fatima Al Qadiri, Evian Christ, Le1f, Yves Tumor en SOPHIE. Een generatie die een stem vormt van de LGBT-gemeenschap wereldwijd. Haar sound is een mix van balie funk, underground hiphop, trap en grime. Verwacht je aan een zweterige clubnight!

Zoë McPherson

De avond wordt in stijl afgetrapt door de Brusselse elektronica producer en dj Zoë McPherson. Tot voor kort stond ze bekend als Empty Taxi, maar halverwege 2018 bracht ze onder eigen naam ‘String Figure’s’ uit. Een meer dan straffe debuutplaat waar de dubby grooves, polyritmische percussie en glitchy elektronica je om de oren vliegen. Experimenteel, maar tegelijk ook extreem dansbaar en opzwepend. That’s how we like it! Haar liveshows worden steevast begeleid door spectaculaire visuals van de hand van videokunstenares Alessandra Leone. Een tijdje geleden speelde ze nog het Meakusma festival in Eupen volledig naar de knoppen. Time to dance!


"deeply rhythmic, immersive and forward-thinking piece of electronic-leaning music" - XLR8R“String Figures manages to remain as challenging as it is danceable, and Mc Pherson’s electroacoustic blend packs and energetic physical punch." - The Wire


TIMETABLE

19:30 Doors
20:00 Zoë McPherson
21:00 LYZZA
22:00 WWWater

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Sint-Pietersnieuwstraat 23
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs

€ 15,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 3,0


Basistarief: 15,00 €

Je UiTPAS voordeel

Voordelen bij Kunstencentrum Vooruit