Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er sinds 12 maart verschillende maatregelen van kracht. Sinds 4 mei worden die maatregelen in fases afgebouwd

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Natuurpark Overmeers

Wandelaars en natuurliefhebbers kunnen hier voluit genieten van het groen en de mooie waterpartijen.
In dit gebied van ongeveer 7 hectare vindt u natte en droge weiden, bos en ruige stukjes natuur. Centraal ligt een grote vijver. Er is ook een educatieve zone met poel waarin u het waterleven van dichtbij kan bekijken. In die vele biotopen voelen verschillende planten en dieren zich thuis.
Ga op ontdekking of zet u neer op een van de zitbanken met een uitzicht op de mooiste plekjes. Hier kan u reigers en eenden spotten. In de steile wand van de vijver hopen we ijsvogels te verwelkomen. In de zomer helpen schapen de weiden beheren.
Dit is een natuurgebied. Zeker in de broedperiode (april – juni) is rust belangrijk. Blijf dan op de paden aub. Eenden, schapen, ijsvogels, andere parkbezoekers, … schrik ze niet op. Hou uw hond zeker aan de leiband.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Trefwoorden

Foto's

Natuurpark Overmeers ©Project Gent Sint-Pieters©Project Gent Sint-Pieters