Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 19 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 19 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

MUZIEK UIT DE RENAISSANCE II 46ste internationale cursus oude muziek

Op aarde zoals in de hemel
Hemelse muziek
Deze cursus vindt in de zomer van 2020 voor het eerst plaats in de Oude Abdij van Drongen, nabij Gent.

Niet onbelangrijk: 2020 is in Gent het jaar van kunstschilder Jan van Eyck. Een mooie aanleiding om de engelen van het Lam Gods te laten zingen en musiceren met muziek van tijdgenoten van de gebroeders Van Eyck, onder wie Guillaume Dufay en Gilles Binchois, grondleggers van de Vlaamse polyfonie.

Deze zomer staat voorts opnieuw de hemelse muziek van Giulio Caesare Bianchi op het programma, van wie we vorig jaar – voor het eerst sinds bijna 400 jaar – het prachtige ‘Duo Seraphim’ uit 1620 hebben uitgevoerd. Daarnaast komen ook werken van Innocentio Vivarino, Heinrich Schütz, Johann Hermann Schein en anderen aan bod.

Afhankelijk van de musiceermogelijkheden van de deelnemers wordt een keuze gemaakt uit het oeuvre van componisten van renaissancemuziek, ook variërend in bezetting: er wordt zowel gemusiceerd in kleine groepen (zoals zangers, blazers en strijkers) als in plenum.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Drongenplein 26
9031  Drongen
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
  • tot

Foto's

MUZIEK UIT DE RENAISSANCE II 46ste internationale cursus oude muziek ©Mies Weyler©Mies Weyler