Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 19 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 19 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Musical One

Op donderdag 5 en vrijdag 6 maart brengen de leerlingen van de Freinetmiddenschool en Het Spectrum Gent de muzikale theatervoorstelling ‘One’ in het kraakhuis van de Bijloke. Het thema is verdraagzaamheid. De muziek, de verhalen, de liederen en de dans werden bedacht door de leerlingen zelf en zijn gegrepen uit het leven van de kinderen zelf.
Pesten op sociale media, uitgesloten worden, groepsdruk,… Het zijn allemaal zaken waar kinderen wel eens mee worden geconfronteerd. Op scholen leveren heel wat kinderen van verschillende leeftijden, achtergrond, afkomst en religie samen en dit kan al wel eens zorgen voor conflicten op de speelplaats. Het Spectrum Gent en de Freinetmiddenschool aan campus Offerlaan leren leerlingen op een positieve manier verdraagzaam te zijn voor elkaar. Een vijftigtal leerlingen van het eerste middelbaar tot het 7de specialisatiejaar en vanuit alle richtingen (ASO, TSO en BSO) brengen samen de muzikale theatervoorstelling One.

Tram 1
Het verhaal speelt zich af op Tram 1, waar mensen van heel diverse afkomst en achtergrond op- en afstappen. In en wiebelende tram waar mensen zich soms ter plaatse persen, kan het al wel eens wringen en knellen om de eigenheid staande te houden. Maar uiteindelijk hebben ze allemaal één zelfde doel. De verhalen en de personages op de tram zijn door de leerlingen van beide scholen zelf bedacht. De kinderen kozen ook hun eigen muziek- en dansstijl. Dit resulteert in een mix van allerlei muziekgenres gaande van hip hop, rap tot ballades.

Eenheid
De muzikale theatervoorstelling One toont aan dat de verscheidenheid van de jongeren niet perse hoeft te leiden tot conflicten maar zorgt voor eenheid. Het is een mooi voorbeeld van hoe kinderen met verschillende afkomst, leeftijd, religie, ideeën en voorkeuren toch één geheel kunnen vormen en het past ook perfect in het pedagogisch kader van de scholen. Door de voorbereidingen voor de muzikale theatervoorstelling zelf groeien de kinderen van de Freinetmiddenschool en Het Spectrum Gent ook meer naar elkaar toe. Daar waar de kinderen van de verschillende klassen bij de start van het project nog aparte groepjes vormden, smelten ze nu meer samen en is er meer openheid en begrip voor elkaar.

Praktische info
De Muzikale theatervoorstelling One vindt plaats op donderdag 5 en vrijdag 6 maart in het Kraakhuis van Muziekcentrum De Bijloke aan de Bijlokekaai. De middagvoorstellingen zijn voornamelijk voor de leerlingen, familieleden en vrienden. Er is één avondvoorstelling op vrijdag 6 maart om 19u waar het grote publiek welkom is. Toegang: 5 euro (kinderen tot 18 jaar) en 7 euro (volwassenen). Kaarten zijn te verkrijgen via de websites: https://scholen.stad.gent/spectrum en https://scholen.stad.gent/freinetmiddenschool.
Lees alles

Informatie

Godshuizenlaan 2
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
€ 7,0
Basistarief: 7,00 €; Volwassenen: 7,00 €; Kinderen tot 18 jaar: 5,00 €

Foto's

Musical One ©Freinetmiddenschool / Het Spectrum Gent©Freinetmiddenschool / Het Spectrum Gent
Musical One ©Freinetmiddenschool / Het Spectrum Gent©Freinetmiddenschool / Het Spectrum Gent
Musical One ©Musical One©Musical One