Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

Museumnacht

De 13de Museumnacht Gent vindt plaats op donderdag 5 december 2019. Maar liefst 10 musea openen na zonsondergang gratis hun deuren voor het publiek. De nieuwe Kunsthal Gent maakt voor het eerst deel uit van het parcours, en vanop de vijfde verdieping van het Industriemuseum kan je met een death ride naar beneden.
De nieuwe tentoonstellingen die dit najaar in Gent gestart zijn, kan je tijdens Museumnacht op een extra leuke manier ontdekken. De Museumnacht is goed voor jaarlijks tot 38.000 bezoeken. Ook kinderen kunnen van de avond profiteren. De Kindermuseumnacht in STAM vindt plaats van 16 tot 20 uur. Vanaf 18 uur zijn alle volwassenen welkom op alle locaties.

Verrassingen en uitdagingen
In het Industriemuseum kan je de vernieuwde drukkerijafdeling ontdekken via inloopworkshops en demonstraties in het drukatelier. Wie van avontuur houdt, kan met een death ride van de hoogste verdieping van de oude katoenfabriek naar de Minnemeersbrug. Het MSK (Museum voor Schone Kunsten) blikt dan weer vooruit naar 2020 en de grootste Van Eyck-tentoonstelling ooit, die start op 1 februari 2020. Tijdens Museumnacht warmt jongerencrew Schoonvolk! de bezoekers op voor deze unieke expo.

In de nieuwe Kunsthal Gent, het voormalige Caermersklooster, kan je het werk van de Belgische kunstenaar Joëlle Tuerlinckx bewonderen en beleef je de tweede editie van Wear Your Words, waarin kledij en woorden samenkomen. Ook De Wereld Van Kina heeft een verrassend programma. De performance 'De mens, een beest!' brengt klassieke muziek met een hoek af.

Muziek, performances en experimenten
De nieuwe tentoonstellingen die dit najaar in Gent gestart zijn, kan je tijdens Museumnacht op een extra leuke manier ontdekken. Het STAM legt met Ondergronds de wereld onder Gent bloot en laat bezoekers ook mollen meppen en riooldekselmemory spelen. In de Sint-Pietersabdij ontdek je Circle of Life van topfotografe Lieve Blancquaert. Huis van Alijn wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot kazerne Alijn, waarbij je naast de expo Mijn Legerdienst ook de legerarts of -kapper kan bezoeken.

S.M.A.K. brengt dan weer het werk van Ciprian Muresan, Ronny Delrue en Nashashibi/Skaer, opgeluisterd door een dj en een jazzconcert. In Museum Dr. Guislain is er Project Z, een eerbetoon aan (on-)beminde muziek van bijzondere kunstenaars. Het eigenzinnige trio Babenko, De Wachter en Pawlowski brengt een performance. In Design Museum Gent ontdek je het grafische ontwerp uit de jaren 60 en 70 in de nieuwe expo Off the Grid. Printcollectief Topo Copy gaat in het publiek op zoek naar patronen en stoffen.

Afterparty
Amuseevous zorgt voor een afsluiter van formaat in Charlatan. De musea sluiten hun deuren pas om 1 uur, maar al vanaf 23 uur kunnen bezoekers er terecht voor een afterparty met een vleug kunst.

Waar? Design Museum Gent, S.M.A.K., Museum Dr. Guislain, Het Huis van Alijn, Industriemuseum, MSK, STAM, De Sint-Pietersabdij, De wereld van Kina en Kunsthal (NIEUW!)

Wanneer? Donderdag 5 december 2019 van 18u tot 01u

Wat kost het? De toegang tot de musea is helemaal gratis. Inschrijven is niet nodig.

Hoe raak ik daar? Te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer zijn de meest ontspannen en veiligste opties.

Kindermuseumnacht? Tussen 16u en 20u genieten (groot)ouders en kinderen van de Kindermuseumnacht in STAM - Stadsmuseum Gent.

Afterparty? AmuseeVous zorgt voor een afterparty in Charlatan tussen 23u en 04u. Tickets: voorverkoop: 5 euro, aan de kassa: 7 euro (verkoop start op 5 november via Kwandoo)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Diverse locaties in Gent z/n
9000  Gent
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs

gratis


Basistarief: 0,00 €
Trefwoorden

Foto's

Museumnacht ©Museumnacht©Museumnacht