Museumnacht: tekenen in het Museum Dr. Guislain - Volzet GEANNULEERD

Wat gebeurt er als we onze vertrouwde lokalen inruilen tegen een plek vol psychiatrisch verleden, kunst en waanzin? We ervaren het aan den lijve tijdens deze museumnacht, want dan houdt het Museum Dr. Guislain haar deuren open tot 1u ‘s nachts en wordt het decor van deze tekencursus op locatie.
Wandel doorheen de gangen en expo’s. Laat je tekenend drijven op de kunstwerken, de geluiden en objecten uit de geschiedenis van de psychiatrie.
Deze nacht laten we ons in het bijzonder inspireren door de tentoonstelling Op losse schroeven - Over zenuwpezen, zwartkijkers en zielenknijpers:
Op losse schroeven, de nieuwe collectie-presentatie, vertelt het verhaal van narren, dollen en waanzinnigen, maar benadrukt ook het belang van psychisch welzijn in een steeds complexer wordende maatschappij. In vijf thema’s ontleedt ze ‘dat andere’, dat ons tegelijk verstoort en fascineert.' Op losse schroeven vermengt unieke stukken met kleine anekdotes, grote theorieën met verborgen getuigenissen. Objecten, boeken en kunsten komen en gaan. (Tekst: Museum Dr. Guislain)
Met schetsboek en tekenopdrachten vat je de ervaring van deze beladen nacht in een bijzonder gebouw. We manoeuvreren tussen de kunstwerken en de installaties. Al tekenend interpreteren en analyseren we de collectie.
In samenwerking met Museum Dr. Guislain

Begeleiders: Liesbet Verschueren
Lees alles

Informatie

Jozef Guislainstraat 43
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
€ 24,0
Basistarief: 24,00 €; Gratis deelnemer 1+1 actie (zie www.wisper.be/jongerendeal) - 0.00: 0,00 €; Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen: 26,00 €; Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft - 19.00: 19,00 €; kansentarief UITPAS Gent (max. 6 deelnames / jaar) enkel voor inwoners stad Gent: 5,00 €
Organisatie
Contact
016/25 16 21
Reservaties

Foto's

Museumnacht: tekenen in het Museum Dr. Guislain - Volzet GEANNULEERD ©WISPER©WISPER