Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 19 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 19 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

Museum voor Schone Kunsten (MSK)

Omwille van de preventiemaatregelen rond de verspreiding van het coronavirus beslist burgemeester De Clercq om een reeks evenementen en publieke bijeenkomsten te verbieden. Hierdoor zal ook de tentoonstelling “Van Eyck. Een optische revolutie” te sluiten voor het publiek, van 13 maart t.e.m. 3 april.

De collectie van het Museum voor Schone Kunsten geeft een gevarieerd beeld van de Vlaamse kunst van de Middeleeuwen tot en met de eerste helft van de 20ste eeuw. Tot de topwerken van de oude kunst horen twee meesterwerken van Jheronimus Bosch. Het zwaartepunt ligt echter bij de kunstwerken van de 19de en de 20ste eeuw.

Het Gentse museum, een creatie van architect Charles Van Rysselberghe, broer van de schilder Théo, wordt internationaal geroemd als voorbeeld van museumarchitectuur.

Via een uitgebreide verzameling schilderijen, beelden en tekeningen kan je kennismaken met de 19de eeuwse kunststromingen gaande van het realisme en de romantiek, het impressionisme en het symbolisme, tot het expressionisme en het surrealisme van de 20ste eeuw.

Het publiek krijgt niet alleen de kans om het museumgebouw in zijn oorspronkelijke luister te bewonderen maar ook de hele collectie oude en moderne kunst in een vernieuwde opstelling te herontdekken.

Breng een bezoekje aan het Museum voor Schone Kunsten. Er valt heel wat te beleven. Naast heel wat schilderijen en beelden is er ook een audioguide voor kinderen. Je kunt er komen knutselen in onze ateliers of je verjaardag vieren in het museum. In 2011 won het museum de kindermuseumprijs. Het MSK kreeg de meeste stemmen en is dus het leukste museum voor kinderen in Vlaanderen.

Tijdens de schoolvakanties is het museum dagelijks open van 10 tot 18 uur (gesloten op maandag).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Fernand Scribedreef 1
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
  • Dinsdag - vrijdag van9:30tot17:30
  • Zaterdag - zondag van10:00tot18:00
Prijs

€ 8,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 1,6


Basistarief: 8,00 €; museumpassmusées: 0,00 €
Contact
+32 (0)9/323.67.00
Reservaties
09 210 10 75

Je UiTPAS voordeel

Foto's

Museum voor Schone Kunsten (MSK) ©Museum voor Schone Kunsten (MSK)©Museum voor Schone Kunsten (MSK)