uitpas+1 punt

Moya Michael - COLOURED SWANS 1 & 2

In ‘COLOURED SWANS’ vraagt ??danser, performer en choreograaf Moya Michael zich af hoe de verschillende identiteiten die ons worden opgelegd een invloed hebben op ons lichaam en op hoe we bewegen, spreken, zingen. Ze nodigt kunstenaars van verschillende disciplines en achtergronden uit om haar bij deze zoektocht te vergezellen en om hun persoonlijke verhalen te delen. Elke ontmoeting leidt tot een solo, gecreëerd voor en met de kunstenaar. Tijdens SAME SAME BUT DIFFERENT toont Moya twee creaties.
In ‘COLOURED SWANS I: KhoiSwan’ verkent Michael samen met visueel en performancekunstenaar Tracey Rose hun Afrikaanse roots en erfenis. Ze onderzoeken waar ze vandaag staan als gekleurde vrouwen en als afstammelingen van de Khoi-volkeren uit het zuiden van Afrika.

Voor de tweede solo ‘COLOURED SWANS II: Eldorado’ werkt Moya aan een solo met danser, performer en choreograaf David Hernandez. Uitgangspunten zijn Hernandez’ ervaringen als Amerikaans staatsburger en kunstenaar van latino-afkomst, en de historische ontmoetingen tussen de Spaanse kolonialisten en de inheemse volkeren van Latijns-Amerika en Mexico.
Lees alles

Informatie

sint pietersnieuwstraat 23
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
tot
Prijs

€ 12,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 2,4


Basistarief: 12,00 €

Je UiTPAS voordeel

Voordelen bij Kunstencentrum Vooruit

Foto's

Moya Michael - COLOURED SWANS 1 & 2 ©Kunstencentrum Vooruit©Kunstencentrum Vooruit