uitpas+1 punt

Moon Duo & Emmanuel Biard

Een hallucinogene, repetitieve trip door tijd, rituelen en onzichtbare werelden

Psychedelische krautrock en electronic drones: zo kan je in een notendop de muzikale exploten van Erik ‘Ripley’ Johnson (Wooden Shjips) en Sanae Yamada omschrijven. Beter bekend onder hun artiestennaam Moon Duo verkennen ze sinds 2009 allerlei occulte universa die wij als gewone stervelingen nooit betreden. Het duo brengt, samen met beeldend kunstenaar Emmanuel Biard, voor de eerste én enige keer hun gloednieuwe VA-show op Belgische bodem. ‘Stardust Highway: Experiments in Stoner Disco’ is een hallucinogene, repetitieve trip door tijd, rituelen en onzichtbare werelden.

 

Het in Portland gestationeerde Moon Duo heeft al langer een voorliefde voor magie en het bovennatuurlijke - getuige daarvan hun alom bejubelde tweeluik ‘Occult Architecture’. “Vol. 2 is pretty convincing - and, more importantly, totally satisfying”, volgens Pitchfork. Voor ‘Stardust Highway’ spannen ze samen met Emmanuel Biard. De Britse kunstenaar maakte in het verleden lichtinstallaties voor live shows van de Schotse producer Koreless en clubicoon Lotic - zijn ‘Endless Power’ was dit jaar nog te zien tijdens OUT THE FRAME. Hun eerste samenwerking brengt Moon Duo en Biard tijdens VIDEODROOM naar de Theaterzaal.

 

Voor wie wel eens geestverruimend volk als Spaceman 3 en Suicide in de auto oplegt, is deze Moon Duo een must. Een unieke live show met indrukwekkende visuals!

Lees alles

Informatie

Kunstencentrum Vooruit
Sint-Pietersnieuwstraat 23
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs

€ 17,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 3,4


Basistarief: 17,00 €
Contact
Trefwoorden
Reservaties

Je UiTPAS voordeel

Voordelen bij Kunstencentrum Vooruit

Foto's

Moon Duo & Emmanuel Biard ©©