Mikhaïl Bezverkhni solo

Een solo concert van meesterviolist Mikhaïl Bezverkhni.
Gratis toegang - geen reservatiesBezverkhni is een Russisch violist die een grootse carrière kende met vele internationale tournees. Hij was ook laureaat en prijswinnaar van verschillende internationale vioolwedstrijden.
Zo won hij in 1976 de eerste prijs van de Koningin Elisabethwedstrijd. Deze zeer prestigieuze toekenning markeerde wel het tijdperk waarin hij vrij was te reizen buiten de USSR.
Hoewel hij binnen de USSR vele concertreizen en opnames bleef maken, werd hem vanaf 1978 voor lange tijd belet naar het westen te reizen.
Na de val van de Berlijnse Muur heeft hij zich definitief in België gevestigd. Hij werd docent aan de conservatoria van Antwerpen en Gent.
Naast de vele opnames, die hij onder meer maakte voor Melodya en Deutsche Grammophon, heeft Mikhaïl ook zijn sporen verdiend als dirigent, acteur, kunstschilder, dichter en als componist van onder andere filmmuziek.
Zijn Suite Gambrinus won de eerste prijs van de muziek tijdens het internationale filmfestival van Valence (Frankrijk) in 1992.
Opmerkelijk is dat hij zich ook ging toespitsen op genres buiten de klassieke muziek - zo speelde en deed hij opnames met jazzsaxofonist Steve Lacy of met de De Cauters en nog eigenzinniger is dat hij sinds zijn pensionering regelmatig als straatmuzikant te Gent speelt.
Op woensdag 15 september zal hij twee - voornamelijk klassieke - sets brengen van muziek die hem nauw aan het hart ligt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Informatie

Vrijdagmarkt 33
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Organisatie
Trefwoorden

Foto's

Mikhaïl Bezverkhni solo ©Bar Lume Gent©Bar Lume Gent