Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Mikhaïl Bezverkhni solo in Bar Lume

Bezverkhni is een Russisch violist die een grootse carrière kende met vele internationale tournees. Hij was ook laureaat en prijswinnaar van verschillende internationale vioolwedstrijden. Zo won hij in 1976 de eerste prijs van de Koningin Elisabethwedstrijd. Deze zeer prestigieuze toekenning markeerde een tijdperk waarin hij vrij was te reizen buiten de USSR - tot 1978. Toen werd hem voor lange tijd belet naar het westen te reizen. Hij bleef binnen de USSR vele concertreizen en opnames maken.
Na de val van de Berlijnse Muur heeft hij zich definitief in België gevestigd als docent aan de conservatoria van Antwerpen en Gent.

Naast de vele opnames, die hij onder meer maakte voor Melodya en Deutsche Grammophon, heeft Mikhaïl ook zijn sporen verdiend als dirigent, acteur, kunstschilder, dichter en als componist van onder andere filmmuziek. Zijn Suite Gambrinus won de eerste prijs van de muziek tijdens het internationale filmfestival van Valence (Frankrijk) in 1992.

Opmerkelijk is dat hij zich ook ging toespitsen op genres buiten de klassieke muziek - zo speelde en deed hij verschillende opnames met o.a. jazzsaxofonist Steve Lacy - en nog eigenzinniger is dat hij sinds zijn pensionering - als hij niet op toernee is, regelmatig als straatmuzikant speelt of hij recent het boegbeeld van het protest rond de St Anna kerk te Gent werd.

In ieder geval: het is een eer voor Bar Lume om zo een meesterviolist te mogen ontvangen en u aldus zijn interpretatie van enkele klassieke stukken te kunnen presenteren!

Noot van de organisator:
We zijn heel erg blij vanuit Bar Lume om terug liveconcerten te kunnen programmeren.
Dit kan enkel doordat de muzikanten die komen dit met veel liefde en goede wil doen omdat het - zowel voor de muzikanten als voor ons - alles behalve gemakkelijke tijden zijn.
Daarom gaat er na iedere set iemand rond met 'den hoed' voor een vrije bijdrage.
Oprechte dank zal uw deel zijn... én de wetenschap dat u een beetje meehelpt om het schone in onze wereld te kunnen behouden.

Mikhaïl Bezverkhni: viool
1 Set!!!!
Opgepast: enkel zittend in eigen bubbel. Mondmaskers worden aangehouden tot u aan een tafel zit. Er wordt niet aan de bar besteld - ons personeel komt u bedienen. Hou afstand van andere bubbels. Schuif niet met tafels en stoelen.
Wij doen ons best - doe dit ook. Voor uzelf, voor ons, voor elkaar en voor de muziek.
Lees alles

Informatie

Vrijdagmarkt 33
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €

Foto's

Mikhaïl Bezverkhni solo in Bar Lume ©Bar Lume©Bar Lume