Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 19 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 19 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas

Mijn gedacht! Het recht van het kind om gehoord te worden. - Geannuleerd

Volgens artikel 12 hebben kinderen en jongeren het recht om vrijelijk hun eigen mening te uiten en gehoord te worden in alle aangelegenheden die hen aanbelangen. Vanuit onderzoek en beleid wordt de toepassing van het recht om gehoord te worden toegelicht. Daarna worden jongeren zelf aan het woord gelaten over hun ervaringen. Het Kinderrechtencommissariaat, dat in de campagne ‘Caroline luistert’ vr
In november 2019 blies het Kinderrechtenverdrag 30 kaarsjes uit. Ter gelegenheid van deze verjaardag wordt stilgestaan bij artikel 12 van het verdrag, dat het hoorrecht verankert. Volgens artikel 12 hebben kinderen en jongeren het recht om vrijelijk hun eigen mening te uiten en gehoord te worden in alle aangelegenheden die hen aanbelangen. Dit is in de praktijk echter vaak geen evidentie, waardoor verschillende vragen beantwoord moeten worden. Welke beslissingen belangen kinderen en jongeren aan? Hoe kunnen kinderen hun visie geven op een kindvriendelijke manier? En wat als de mening van het kind ingaat tegen de rechten en belangen van anderen? Vanuit onderzoek en beleid wordt de toepassing van het recht om gehoord te worden toegelicht. Daarna worden jongeren zelf aan het woord gelaten over hun ervaringen. Het Kinderrechtencommissariaat, dat in de campagne ‘Caroline luistert’ vraagt naar de ervaringen van kinderen en jongeren, modereert het gesprek.

In samenwerking met Bibliotheek De Krook, Human Rights Centre
Lees alles

Informatie

Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
gratis
Basistarief: 0.00€
Organisatie
Human Rights Centre
Reservaties

Foto's

Mijn gedacht! Het recht van het kind om gehoord te worden. - Geannuleerd ©©