Mid­del­eeuws feest in het Astrid­park "Party like it's 1439"

Van vrijdag 25 juni tot zondag 27 juni wordt het Astridpark aan de Lousbergskaai het kloppend hart van het Sint-Jansfeest! Het park wordt omgetoverd tot een middeleeuwse tuin. De perfecte plek om met je vrienden of familie af te spreken. Gezellig een glaasje drinken, een hapje eten, deelnemen aan een workshop van een Gentse maker, een concertje meepikken, … het kan er allemaal. Ook de allerjongsten zijn er welkom.
Een greep uit het programma...


VRIJDAG 25/6

Op vrijdag kan je in het Astridpark vanaf 15:00 onder andere terecht voor fijne concerten van Eleanor en Urga, Kopi & Luwak draaien middeleeuwse plaatjes en foodhistorica Annelies Van Wittenberghe geeft enkele culinaire lezingen.

ZATERDAG 26/6

Op zaterdag kan je reeds van 14:00 naar het park afzakken. Die dag staan Duo Ultreya, The Gipsy Wolves en Les Cerveaux Lents op het podium. Tussen de concerten door draaien de dames van de Vinylmobiel fijne plaatjes. Workshops? Check! Bak zelf middeleeuwse peperkoek met de Foodarcheoloog, word een expert in kaligrafie dankzij VOEM en kom meer te weten over middeleeuwse culinaire gewoontes met Annelies Van Wittenberghe. Wie houdt van spannende verhalen komt zeker aan zijn trekken tijdens de troubadourvertelllingen. Theater Savooi entertaint de jongste Van Eyck-fans. Word je graag terug in de tijd gekatapulteerd? Tijdens een re-enactment waan je je zo in de middeleeuwen. De Vuurmeesters sluiten de dag af met een feeërieke wandeling door het park.

ZONDAG 26/6

Op zondag gooien we voor een laatste keer de poorten van het Astridpark open. Crossbones Trombones, The Sunset Bunch en Damast Duo staan die dag op het parkpodium. In het middeleeuws kamp kan je opnieuw terecht voor demo’s en workshops. De verhalen van de troubadourvertellingen spreken opnieuw tot de verbeelding, VOEM leert je alles over kalligrafie. Annelies Van Wittenberghe brengt inspirerende culinaire lezingen en de Vuurmeesters sluiten opnieuw op een magische manier de dag af!

Geen reservatie nodig
Voor een bezoek aan het park is geen reservatie nodig maar om alles corona-proof te houden geldt er wel een maximumcapaciteit.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Ferdinand Lousbergskaai 33
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:
    Organisatie

    Foto's

    Mid­del­eeuws feest in het Astrid­park "Party like it's 1439" ©Dienst Toerisme Stad Gent©Dienst Toerisme Stad Gent