Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 19 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 19 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

Michalis Kouloumis Trio + Marcel Râmba & The Brussels Balkan Orchestra 5TET (#FOTM5)

Michalis Kouloumis werd geboren in een muzikaal Cypriotisch gezin. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste wereldmuziekviolisten gespecialiseerd in traditionele Griekse, Cypriotische, en klassieke Ottomaanse muziek en algemeen gewaardeerd voor zijn vaardige improvisaties (taksims) en speciale technieken, zoals diplochordo en het gebruik van boventonen. Met zijn (Michalis Kouloumis) Trio brengt hij traditionele muziek uit Griekenland, Cyprus, Turkije en de Balkan, vermengd met eigen materiaal, soulvolle improvisaties en veel experimenten.
Michalis Kouloumis heeft samengewerkt en opgetreden met enkele van de belangrijkste vertegenwoordigers van de wereldmuziekscene: Nana Mouskouri, Gabriel Yared, Kudsi Ergüner, Ross Daly, Sokratis Sinopoulos, Keyvan Chemirani, Zohar Fresco, Manos Achalinotopoulos, En Chordais, Chronis Aidonides, Cigdem Aslan , het Karapatakis-Takoushis kwartet, Savvas Savva en vele anderen. Hij pendelt momenteel tussen Cyprus en Nederland, waar hij sinds 2013 lesgeeft aan het Conservatorium van Rotterdam (CODARTS).

Michalis Kouloumis (viool), Nikos Ziarkas (luit, gitaar) & Thodoris Ziarkas (contrabas)

The Roata Stelelor Valea Beicii concert
De Roemeense violist Marcel Râmba speelt als solist bij o.a. het ‘Romanian National Mures Artistic Ensemble’, het Transsylvanische Romafest Ensemble en de Jakab Attila Gypsy Band. Hij is naast muzikant ook een uitzonderlijke leraar die zijn eigen Roma-muziekschool heeft in de Transylvaanse gemeente ‘Beica de Jos’.Hij geeft les aan de kunstacademie van Targu Mures, maar ook in zijn eigen dorp waar hij samen met de Belgische violist Nicolas Hauzeur een internationale muziekschool oprichtte waar zowel lokale als buitenlandse leerlingen les komen volgen. Marcel Râmba en Nicolas Hauzeur bundelen opnieuw hun krachten en brachten speciaal voor FOTM een uitgelezen selectie van straffe muzikanten samen, net als tijdens de 2de editie van ons festival …
Met Jean-Christophe Gairard (viool & bratsch) - Nicolas Hauzeur (viool) - Zoli Kekény (contrabass) - Johannes "Brahms" Szikkan Olsson (accordéon)

Praktisch
vrijdag 28 februari 2020

deuren 19:30
concert 20:00

Tickets: € 10 (vvk) | € 13
UITPAS: € 7 (vvk) | € 10
UITPAS kansentarief: € 2,60
Lees alles

Informatie

De Centrale
Kraankindersstraat 2
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs

€ 13,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 2,6


Basistarief: 13,00 €; vvk: 10,00 €; adk UiTPAS: 10,00 €; vvk UiTPAS: 7,00 €
Organisatie
Contact
+32 9 2659828

Je UiTPAS voordeel

Voordelen bij De Centrale

Foto's

Michalis Kouloumis Trio + Marcel Râmba & The Brussels Balkan Orchestra 5TET (#FOTM5) ©De Centrale©De Centrale
Michalis Kouloumis Trio + Marcel Râmba & The Brussels Balkan Orchestra 5TET (#FOTM5) ©De Centrale©De Centrale