Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Met Beelden op Verhaal Komen - Filmretraite - UITGESTELD

De Geestelijke Oefeningen van Ignatius van Loyola willen de mens helpen zijn leven te verdiepen in het licht van God. Bidden met Bijbelteksten is een belangrijk onderdeel van de Oefeningen. Daarbij spelen elementen als kijken en luisteren naar de ‘acteurs’ van het Schriftverhaal een belangrijke rol. De retraitant wordt uitgenodigd om zich zo in het verhaal in te leven dat de Bijbeltekst een plaats van ontmoeting wordt.
Het kijken naar een film volgt een parallel parcours. Herkenning en ontroering kunnen ons uitdagen om onze horizon te verbreden. Het witte doek kan een plaats van ‘ontmoeting’ worden waar we in onze diepste lagen worden aangesproken. Films zijn als sleutels voor de onbekende kamers in ons ‘levenshuis’.
Geestelijke Oefeningen in combinatie met film kunnen helpen om ons in die diepere lagen te laten ontmoeten door God. Om het ‘script’ van ons leven te laten inschrijven in Gods script. De combinatie van mediteren met een Schrifttekst en het bekijken van een film helpt ons om in stilte op verhaal te komen bij God.
Hoe gaan we te werk?
Deze vierdaagse begint met een avondmaal op woensdag en eindigt na een warm middagmaal op zondag.
Iedere avond bekijken we een film. We maken vooraf de titels niet bekend, om te voorkomen dat voorkennis de verwondering en de openheid in de weg staan. Aangezien het niet gaat om filmanalyse is er geen voor- en nabespreking. Na elke film krijgt eenieder de tijd voor persoonlijke bezinning en gebed. Daarnaast worden enkele Bijbelverhalen aangereikt die jou, in combinatie met de filmscènes, tot een dieper contact met God kunnen brengen. Voor wie dit verlangt, worden enkele tips gegeven over hoe te bidden. Het hele programma en de maaltijden vinden plaats in stilte.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Drongenplein 26-27
9031  Drongen (Gent)
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:
  Prijs
  € 336,0
  Basistarief: 336,00 €
  Organisatie
  Contact
  +32 (0)9 226 52 26
  Trefwoorden

  Foto's

  Met Beelden op Verhaal Komen - Filmretraite - UITGESTELD ©Oude Abdij Drongen©Oude Abdij Drongen