Masterclass door Anna Bella Geiger

De tentoonstelling ‘Alien Brazil/Native Brazil’ biedt met ruim 170 werken een uniek en uitgebreid overzicht van het oeuvre van Anna Bella Geiger. Op 14 oktober 2021 geeft de Braziliaanse kunstenaar, die ook een toegewijd pedagoog is, een masterclass in de tentoonstelling.
Sinds de jaren 1960 onderzoekt Anna Bella Geiger de weergave en interpretatie van de fysieke ruimte doorheen het historische project van de cartografie. Via uiteenlopende visuele strategieën legt ze een verband tussen beeld, territorium en macht als een kritiek op de socio-politieke context in Brazilië. Vandaag vindt haar consequente bevraging van nationale identiteit, dominante structuren, kunstsystemen en pedagogie nog steeds weerklank in artistieke debatten over de erfenis van de Westerse moderniteit.

Doorheen haar lange carrière combineerde Geiger haar artistieke praktijk met pedagogische activiteiten en onderwees ze aan verscheidene instituten in Rio de Janeiro. Net als in haar kunst tracht ze daarbij ruimte voor experiment te vrijwaren. Tijdens deze masterclass zal de kunstenaar een verdiepende lezing van haar oeuvre geven en de tentoonstelling aanwenden als een kritisch kader waarin de rol van de kunstenaar en het belang van artistieke vernieuwing, productie en onderwijs kan bevraagd worden.

Dit is een samenwerking tussen S.M.A.K. en HISK, Hoger Instituut voor Schone Kunsten.

Beperkt aantal deelnemers: 25 personen.
De voertaal is Engels.
De masterclass richt zich tot kunstenaars, kunstcritici, schrijvers, onderzoekers, masterstudenten en mensen die actief zijn in het culturele veld.

Wens je deel te nemen? Stuur je motivatie en een korte beschrijving van je professionele activiteit (max. 300 woorden) voor 30 september 2021 naar reservation@smak.be. Je ontvangt de bevestiging van je deelname op 4 oktober 2021.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Reservaties

Foto's

Masterclass door Anna Bella Geiger ©S.M.A.K.©S.M.A.K.