Mariakerke Zomerlief

Van vrijdag 20 tot en met maandag 23 april 2018 schiet Mariakerke het stadskermissenseizoen op gang met Zomerlief. Een boordevol programma met muziek, tentoonstellingen, markten, kinderanimatie en zoveel meer doet de deelgemeente 4 dagen lang bruisen.
Op vrijdag 20 april 2018 om 20 uur vindt de officiële opening plaats van de Zomerliefkermis in de feesttent op de Zomerliefweide in het Claeys-Bouüaertpark. Strawberry Jam, Partie Party en Discobar Studio Splendid starten de feestelijkheden met een spetterend optreden. Ook op zaterdag 21 en zondag 22 april is de ambiance verzekerd. Zo worden in de feesttent fuiven, optredens van onder andere Les Folles de Gand, Wim Soetaert, Steve Tielens, Frank & Christel Galand, Swoop, Lindsay, Get Ready, animatie voor kinderen en een grote modeshow georganiseerd. Alle activiteiten in de feesttent zijn gratis toegankelijk.
Verder staan er vier dagen lang tal van andere activiteiten geprogrammeerd, zoals een verlichte avondmarkt (vrijdag 20 april 2018, van 16 tot 23 uur), een rommelmarkt (zaterdag 21 april 2018, van 9 tot 18 uur), diverse tentoonstellingen, boogschietingen en kaartingen. Er is ook een grote kermis. Serre De óntmoeting, een project van Zwerfgoed vzw, een time-out project voor jongeren stelt tijdens Zomerlief zijn nieuwe projectplek voor op een originele wijze aan de buurt en het grote publiek.

Jeugdvoetbaltornooi, kinderanimatie en seniorennamiddag
Zomerlief is ook gekend voor haar jeugdvoetbaltornooi voor jongeren U10 en U11 (zondag 22 april 2018) op de terreinen van KSCE Mariakerke. Ook voor de allerkleinsten valt er heel wat te beleven op Zomerlief, zoals een kindershow op zondag 22 april 2018, dagelijkse kinderanimatie, kermisattracties en ritjes op het vliegend tapijt, in huifkarren en op pony’s. Nieuw is het hoogteparcours in het Claeys Bouüartpark voor de avontuurlijke jeugd. Maandag 24 april 2018 sluit de kermis af met een seniorennamiddag met Fred Geirnaert, Ronny Marino en Caro Veirs.

Deze stadskermis is een organisatie van de Stad Gent in samenwerking met vzw Zomerliefkermis, het Cultuurplatform Mariakerke en de plaatselijke sportverenigingen.
Lees alles

Informatie

Claeys Bouüaertpark z/n
9030  Mariakerke
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:
    Contact
    +32 9 2694600
    Trefwoorden

    Foto's

    Mariakerke Zomerlief ©Stad Gent©Stad Gent