Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 19 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 19 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uit met vlieg

Maken van een LED dobbelsteen

Samen met de mensen van Imec (technologiepark Zwijnaarde) kunnen kinderen (vanaf 9 jaar) en hun (groot-) ouders een LED dobbelsteen maken. We krijgen een rondleiding in deze hoogtechnologische afdeling en gaan daarna zelf aan de slag. En vanaf dit hoogste uitkijkpunt op Zwijnaarde heb je een prachtig zicht op de omgeving.
Zelf al eens een LED dobbelsteen willen maken? Wel hier op Zwijnaarde is dit mogelijk. In het Imec, gelegen op de 12de verdieping van het universiteitsgebouw in het technologiepark staat alles voor je klaar. Na een korte rondleiding ga je zelf aan de slag. Kinderen vanaf 9 jaar zijn normaal gezien handig genoeg en met de hulp van een ouder kan het in principe van 7j of zo. De soldeertechniek die wij toepassen in de workshop is volledig veilig voor alle leeftijden. Wij werken met een koude pasta en zonder soldeerbout. Na het aanbrengen van de componenten gaat alles in een oventje en een paar minuten later is het gesmolten soldeersel mooi gestold. Er is geen kans op verbranding of andere ongelukken. En kom je wat te vroeg.. geen probleem. Vanop de 12de verdieping heb je een mooi zicht op de omgeving. graag via mail (lieve.debrabander@gmail.com) doorgeven of je wil deelnemen aan de activiteit om 14u-15u of 16u.
Lees alles

Informatie

Imec - Technologiepark Zwijnaarde
Technologiepark Zwijnaarde 126
9052  Zwijnaarde
Wanneer
tot
Prijs
gratis
Organisatie
Gezinsbond Zwijnaarde

Foto's

Maken van een LED dobbelsteen ©Gezinsbond VZW©Gezinsbond VZW