Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

LUX Hedendaagse dans: 1ste jaar

Een boeiend en intensief traject dat hedendaagse dans op verschillende manieren verkent! We leren de mogelijkheden van ons dansend lichaam grondig kennen, zowel technisch als op creatief/artistiek vlak. Aan de hand van uiteenlopende thema’s onderzoeken en ontdekken we de verschillende aspecten van deze veelzijdige discipline.
We werken aan lichaamsbewustzijn, overgave, concentratie en alertheid, verbeelding, improvisatie, ritme en timing, dynamiek, partnerwerk en bewegingsgeheugen. Je verruimt bewegingspatronen, doorprikt dansclichés en traint je lichaam en creatief vermogen. Nu en dan komt er een master op bezoek rond een specifiek thema.
Dansgeschiedenis: waar en hoe begint de geschiedenis van hedendaagse dans en waar zien we de sporen daarvan terug in hedendaagse dans vandaag?
Lichaamsbewustzijn: aan de hand van verschillende oefeningen leren we ons eigen lichaam en haar mogelijkheden kennen. Naarmate ons lichaamsbewustzijn groeit, kunnen we o.a. techniek veiliger en efficiënter een plaats geven.
Contactimprovisatie: deze dansvorm ontstond in het begin van de jaren zeventig en onderzoekt de bewegingsmogelijkheden van het lichaam in relatie en fysiek contact. We werken zowel intuïtief als rond fysieke principes zoals gewicht delen, geven en dragen, doorheen ruimteniveaus bewegen alleen en met een partner ...
Partnerwerk: compagnieën als Ultima Vez leren ons dat partnerwerk zeer dynamisch, gevarieerd en verbeeldend kan zijn. We leren hoe we onze structuur kunnen inzetten om een partner moeiteloos te liften én daar een intentie in te leggen.
Grondwerk: hoe gebruiken we de grond of spelen we met evenwicht? Hoe kunnen we zo eenvoudig mogelijk van en naar de grond bewegen?
Instant compositie (improvisatie): we trainen onze intuïtie, zintuigen, waarneming en impulsen. We leren spelen met timing, de ruimte en elkaar om keuzes te maken bij het (improviserend) creëren.
Compositie: aan de hand van verschillende tools leren we hoe we zelf boeiend dansmateriaal kunnen maken én vastleggen.
Choreografie: door bewegingen en frases te leren van iemand anders trainen we ons bewegingsgeheugen en verruimen we ons eigen bewegingsvocabularium.
We komen in totaal 12 dagen samen, verspreid over 6 weekends op 5 maanden. Tussendoor krijg je af en toe een opdracht mee die je tijdens een zelfgekozen moment uitvoert.
Begeleiders: Mileen Borgonjon

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Sint-Salvatorstraat 18a
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:
  Prijs

  € 495,0

  Kansentarief voor UiTPAS Leuven: € 99,0

  Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 99,0


  Basistarief: 495,00 €; Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen: 545,00 €; Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft - 396.00: 396,00 €
  Organisatie
  Contact
  016/25 16 21
  Reservaties

  Foto's

  LUX Hedendaagse dans: 1ste jaar ©WISPER©WISPER