Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 19 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 19 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Lovelingwandeling - Gent tijdens WOI

Boulevard Boubou, Microbenboulevard, de Kaserne Kaiser Wilhelm … ze zeggen u hoogstwaarschijnlijk niets. En wist u dat Gent in 1914 overspoeld werd door vluchtelingen en dat de foyer van NTGent ooit een gaarkeuken huisvestte? De Eerste Wereldoorlog deed de ‘etappestad’ op haar grondvesten daveren. Het bezette Gent had het als logistieke draaischijf van het Duitse leger erg zwaar tijdens de oorlogsjaren.
Schrijfster Virginie Loveling noteerde haar indrukken van de bezette stad vier jaar lang nauwgezet in een uiterst geheim oorlogsdagboek. En stond hier doodsangsten voor uit. Het bijhouden van een dagboek was immers streng verboden. Ze werd steeds creatiever in het vinden van schuilplaatsen voor haar verboden teksten.
Wandel op 23 februari mee met Walkotopia en ontdek de geschiedenis van Gent tijdens de Eerste Wereldoorlog. De Gentse geschiedkundige Leentje Van Hoorde neemt u mee in de voetsporen van Virginie Loveling, van de Lovelingtoren in de buurt van haar toenmalige woning naar het stadscentrum. De Lovelingwandeling voert u terug naar het Gent van vluchtelingen, noodhospitalen, hongerende arbeiders, handige smokkelaars, opgesloten prostituees, profiterende officieren en bange soldaten met heimwee.

Waar? De wandeling vertrekt aan het Virginie Lovelinggebouw (aan de ingang, bovenaan de helling), Koningin Maria Hendrikaplein 70, Gent.

Wanneer? 23 februari 2020, 14 u. De wandeling duurt ongeveer 3 uur.

Prijs? € 15

Inschrijven? leentjevanhoorde@gmail.com (inschrijving verplicht!)

Goesting in een andere Walkotopiawandeling? Meer info op www.walkotopia.com.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Koningin Maria Hendrikaplein 70
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
€ 15,0
Basistarief: 15,00 €
Organisatie
Contact
+32472575084

Foto's

Lovelingwandeling - Gent tijdens WOI ©Walkotopia©Walkotopia