Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 19 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 19 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Loslaten bij borderlineproblematiek ?

Vaak krijgen mensen die betrokken zijn op iemand met borderlineproblematiek het advies dat ze moeten leren loslaten. Je moet je kind (partner, ouder..), je bezorgdheden, je emoties loslaten! Eerlijk gezegd, dat kan niet! Het is toch logisch dat we ons zorgen maken als je kind,( ouder, partner…) het zo moeilijk heeft. Hoe kunnen we betrokken blijven zonder meegesleurd te worden in hopeloosheid en negativiteit? Loslaten bestaat niet. Loslaten bestaat wel. Alleen nemen we ‘loslaten’ vaak veel te letterlijk. Ook ‘vasthouden’ doen we niet echt. Misschien moeten we op zoek naar een andere beeldspraak bvb: Als in mijn living ramen en deuren tegelijk open vliegen en er een gure tocht alle gezelligheid doet wegwaaien, dan is het toch normaal dat ik van deze abnormale situatie kwaad wordt, me onmachtig voel of bezorgd ben dat dit weer zal kunnen gebeuren. Dan kom ik bij de vraag: wat doe ik best als deze bijtende tocht door mijn huis waait? Hoe kan ik me beschermen tegen dit ongemak? Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik af en toe een raam, een deur of desnoods alles even dicht hou? Laten we op deze eerste bijeenkomst van dit nieuwe jaar samen in gesprek gaan over hoe ieder van ons zoekt naar dat subtiele evenwicht tussen afstand en nabijheid, betrokkenheid en zelfzorg.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Informatie

Drongenplein 26
9031  Drongen
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
€ 5,0
Basistarief: 5,00 €; Leden van Similes: 3,00 €
Organisatie

Foto's

Loslaten bij borderlineproblematiek ? ©Similes vzw©Similes vzw