Lockdown Minds™

We moesten er lang op wachten, maar de nieuwe editie van onze online serious game is er! Je kan het spel nu helemaal gratis het spel spelen via het platform. Heb je het spel gespeeld en wil je ons graag laten weten wat je ervan vindt, vul dan zeker het evaluatieformulier (zie weblink) in en help ons om het spel in de toekomst nog beter te maken.
Waarom eerst Mindfits™: Lockdown Edition?
Een niet te onderschatten neveneffect van de Coronacrisis is de negatieve impact op het mentale welzijn van vele jongeren. Zelfs voor jongeren die zich normaal gezien goed in hun vel voelen of een stabiele thuissituatie kennen, kunnen de verschillende maatregelen het één en het ander aan het wankelen brengen. Jongeren in moeilijke situaties krijgen het nog eens extra hard te verduren.

Met onze Serious Urban Games® creëren we zowel fysieke als digitale interactie tussen jongeren en (de diensten in) hun stad of gemeente. De crisis zette ons aan om een urgente bijdrage te leveren aan het online jeugdwerkaanbod voor jongeren. We ontwikkelden daarom de online serious game MindFitsTM: Lockdown Edition op maat van jongeren in isolatie en met dezelfde urban-vibe als het originele groepsdynamische stadsspel.

Net als bij de Serious Urban Game® Mindfits™ leren jongeren hoe ze beter in balans kunnen blijven, maar met eztra aandacht voor de psychisch veeleisende tijden waarin we ons bevinden. Ze ervaren in de game wat ze kunnen betekenen voor zichzelf en voor anderen én worden toegeleid naar de bestaande hulpverlening

Spelers komen in het spel terecht in een studentenkot in lockdown. Als nieuweling moeten ze hun kotgenoten beter leren kennen. Door naar hen te luisteren en door hen te helpen met kleine en minder kleine problemen, kunnen ze gaandeweg het mentaal welbevinden van de personages versterken. Thema’s als sexting, sociale angsten, eenzaamheid, faalangst en identiteitscrisissen passeren de revue.

Waarom een update: Lockdown Minds™?
Meer dan 1700 jongeren speelden de eerste editie van het spel, 500 onder hen gaven ook uitvoerige feedback. Samen met onze partnerorganisaties organiseerden we verschillende cocreatietrajecten met jongeren en maakten we een volledige remake van de game die nog beter aansluit bij hun noden en leefwereld en waarin, naast de bestaande, ook nieuwe sociale thematieken onder de aandacht worden gebracht. Bovendien zullen de minigames uit het spel apart aangeboden worden als conversation starter tools die begeleiders kunnen inzetten voor een gesprek met hun jongere(n).

Met deze grondige update van de game mikken we hoger en verder, we willen meer jongeren bereiken en hen handvaten geven om emotionele en mentale stabiliteit te vinden tijdens deze moeilijke periode. Het spel verlaagt de drempel om over hun mentale toestand te praten maar zal jongeren ook toeleiden naar de juiste hulp zodat ze ook in tijden van sociale isolatie zelf het heft in handen kunnen nemen en de stap durven en kunnen zetten om hulp te zoeken en aanvaarden. Jongeren sociaal en mentaal empoweren, dat is waar wij vol voor gaan!

Een nieuwe naam
De update van het spel krijgt een eigen naam. Wie de eerste editie van het spel speelde, zal een aantal zaken herkennen maar het verschil is zo groot dat we dit spel niet gewoon nummer 2 wilden noemen. Met een nieuwe grafische stijl, herschreven gesprekken, meer minigames maar vooral met extra onderwerpen, taboebrekers, gespreksstarters en meer doorverwijzingen naar hulpverlening, verdient dit spel het om als een volwaardig nieuw spel gezien te worden: Lockdown Minds™!


Extra steun van Departement Jeugd
We zouden deze update van Lockdown Minds™ niet kunnen doorvoeren zonder de extra steun van het Departement Jeugd van de Vlaamse Overheid. Check hier wat de bevoegde minister Benjamin Dalle zelf te vertellen heeft over onze cocreatielabs op maat van jongeren uit kansengroepen.
Lees alles

Informatie

Online
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Trefwoorden

Foto's

Lockdown Minds™ ©Lockdown Minds™©Lockdown Minds™