Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uit met vlieg6+

Livestream concert "Reis Naar De Blues"

Het livestream concert is via deze link te bekijken https://fb.me/e/1DKc7Q7BK
Dit is een zeer interactief concert voor het hele gezin waar de participatie en beleving van de kinderen centraal staan. Ze worden uitgenodigd om te dansen, te zingen en ze ontdekken verschillende blues ritmes.
De blues wordt algemeen beschouwd als de basis van de moderne popmuziek. Vanop de katoenvelden in Mississippi waar de Afrikaanse slaven hun “working songs” zongen, over de zwoele “Devil’s party music” van Chicago, ontwikkelde deze muziekvorm zich tot de basis van de rock ’n roll, soul, funk, disco, R&B en Hiphop.

Dit is een muzikale reis naar de bron van de popmuziek. Aan de hand van een interactief verhaal geeft Guy Verlinde een overzicht van de belangrijkste stromingen, invloedrijkste muzikanten, populairste instrumenten en schetst daarnaast ook de sociaal-culturele achtergrond met verhalen en anekdotes. Alles wordt geïllustreerd met veel livemuziek.

Guy toert met deze voorstelling al vele jaren langs de scholen in Vlaanderen en nu kunt nu ook voor het eerst, van thuis uit, deze voorstelling met uw (klein)kinderen, neefjes, nichtjes, … bekijken. In samenwerking met de Culturele Activiteitenpremie van de Vlaamse Overheid.
Lees alles

Informatie

Livestream
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €

Foto's

Livestream concert "Reis Naar De Blues" ©Steven Hendrix©Steven Hendrix