Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er sinds 12 maart verschillende maatregelen van kracht. Sinds 4 mei worden die maatregelen in fases afgebouwd

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Literaire Matinee - Stijn Gisquiere (graphics, cartoons, novellen)

Literaire Matinee door Stijn Gisquiere
Paradijs Op Aarde (Integraal, 2015) is een graphic novel, of eerder een bundeling van meer dan 40 grafische cursiefjes die ons een inkijk geeft in de persoonlijke belevingswereld van mensen van allerlei pluimage: schoolkinderen, opvoeders, zakenlui, kunstenaars, politici, wetenschappers, studenten ... Aan de hand van deze personages laat auteur Stijn Gisquiere een reeks maatschappelijke thema’s aan bod komen. De personages hebben echter één ding gemeen: hun zoektocht naar liefde, geluk en erkenning. De kortverhalen van ‘Paradijs Op Aarde’ spelen zich af op evenveel locaties in de Gentse binnenstad. De auteur zocht voor elk onderwerp een passend decor uit. Drukke pleinen en bekende monumenten tot verborgen steegjes passeren de revue. Stijn Gisquière werd geboren in 1975 in Gent, België. Hij studeerde architectuur aan de Sint-Lucas Hogeschool voor de Kunsten in Gent voor een paar jaar, maar veranderde uiteindelijk van koers. In 2001 studeerde hij af als Master in Visual Arts, met een specialisatie in grafisch ontwerp, multimedia en stripkunst aan de Sint-Lukas School of Arts in Brussel. In september 2003 begon hij met lesgeven in Illustratie en Stripkunst aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Gent. Na zijn afstuderen publiceerde Gisquiere stripverhalen in tijdschriften in heel Europa, waaronder Kutikuti (Finland), Mesinha De Cabeeira (Portugal), Stripburger (Slovenië), Zone 5300 (Nederland), Eisner (Nederland), Aaargh! (Tsjechië), Komika (Zweden), INK (België), P @ per (België), Stripgids (België) en Klasse (België). Zijn grafische shorts namen deel aan verschillende tentoonstellingen in binnen- en buitenland. In 2003 en 2005 verschenen de eerste twee delen van zijn strip 'Paradijs Op Aarde'. Het complete 'Paradise On Earth', inclusief deel 3, verscheen in 2015. In deze serie geeft de auteur zijn visie op de samenleving en haar manieren. Stijn Gisquiere werkt als commercieel kunstenaar en maakt illustraties, grafische afbeeldingen, cartoons, animaties met personageontwerpen, foto's en muurschilderingen. Maar omdat beelden bij hem meer zeggen dan woorden: http://www.stijngisquiere.be/ Inkom: € 5,00 voor Willemsfonds leden; € 7,00 voor de niet-leden met dank aan:
Lees alles

Informatie

Lakenmetershuis
Vrijdagmarkt 24
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:

tot

Foto's

Literaire Matinee - Stijn Gisquiere (graphics, cartoons, novellen) ©Willemsfonds©Willemsfonds