Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Listen to the Lamb!

Gent Festival laat het Lam Gods tot leven komen zoals dat nog nooit eerder werd gedaan. Van Opera Ballet Vlaanderen tot Kunstencentrum Vooruit en van CirQ tot Democrazy: twaalf Gentse cultuurinstellingen laten een bont gezelschap van musici en kunstenaars de twaalf panelen van Van Eycks wereldberoemde meesterwerk muzikaal vertalen.
Het resultaat wordt een grote diversiteit aan muziekgenres en bezettingen, van klassieke muziek en jazz tot electronics en wereldmuziek, gebracht door zowel intieme als grotere ensembles en door middel van performances en installaties. Voor elk wat wils!

De twaalf gloednieuwe uitvoeringen vormen één samenhangend geheel en zullen gepresenteerd worden op de Bijlokesite. Als bezoeker leg je je eigen parcours af tussen de twaalf verschillende acts, die verspreid over de hele site plaatsvinden.

Bij wijze van finale brengt Bl!NDMAN een ode aan het volledige veelluik met een concert in de Sint-Pieterskerk.

Kortom, het wordt een prachtig slotstuk van de 63e editie van Gent Festival en een hoogtepunt in de kalender van het Van Eyck-jaar!
Tussen 11:00 en 21:00 uur zullen er op verschillende locaties op de Bijlokesite voorstellingen van telkens 20 minuten doorgaan.
Als bezoeker kan je voor iedere voorstelling apart tickets kopen.
1 ticket kost € 4; vanaf 4 voorstellingen betaal je € 3,5 per ticket en vanaf 6 voorstellingen betaal je slechts € 3 per ticket.Het slotconcert is niet opgenomen in de combi-reeks; daar kan je apart tickets voor bestellen
LINE-UP
✦ B.O.X, Dez Mona en Utopia
van Muziekcentrum De Bijloke
De Pelgrims
De avontuurlijke ‘baroque band’ B.O.X slaat de handen in elkaar met Dez Mona en Ensemble Utopia. Uit de verschillende invalshoeken ontstaat een nieuwe collectieve muzikale uiting.

✦ Peenoise
van Democrazy
Adam
Tijdens de lockdown schreven de broers van Peenoise een compositie geïnspireerd op het paneel van Adam, en in het bijzonder op het tafereel van de broedermoord die wordt uitgerekt tot een twintig minuten durend experiment met muziek en beeld.
✦ Mattias De Craene & Rien Coorevits
van Gent Jazz
Eva
Gentse saxofonist Mattias De Craene creëert samen met videokunstenaar Rien Coorevits een performance rond het paneel van Eva. Het resultaat is een audiovisuele trip naar de donkere sferen van het aards paradijs.

✦ Velma Spell van Kunstencentrum Vooruit
Maria
Velma Spell – dit zijn Liew Niyomkarn en Inne Eysermans – combineert geluid, muziek, tekst, objecten, devices en de omgeving. Hier richten ze zich op het paneel van Maria.

✦ Osama Abdulrasol van Handelsbeurs
De zingende engelen
Componist, musicus en videokunstenaar Osama Abdulrasol is vooral bekend als virtuoos op de Midden-Oosterse qanun. Hij componeerde hij een suite geïnspireerd op het paneel van De zingende engelen.

✦ Jean Delouvroy van Opera Ballet Vlaanderen
God de Vader
De Belgische componist Jean Delouvroy neemt het paneel met God de Vader voor zijn rekening. Vooraf opgenomen muziek, uitgevoerd door orkest en koor van Opera Ballet van Vlaanderen, wordt vermengd met Midden-Oosterse invloeden en Grieks-Byzantijnse echo’s.

✦ GAME van KASK & Conservatorium
De rechtvaardige rechters
Musici van het hedendaagse muziekensemble GAME van het conservatorium gaan op zoek naar verloren klanken. Fragmenten van vijftiende-eeuwse polyfone werken dienen als vertrekpunt van een eigentijdse reconstructie van een (voorgoed) verloren origineel.

✦ CirQ
De ridders van Christus
Het onorthodoxe productiehuis CirQ nodigt enkele van hun spitsbroeders uit om het paneel van De Ridders van Christus te vertalen. Op de binnenplaats van het STA’M richten ze een banket op waarbij de performers in zes speeches hun bevindingen met elkaar en met het publiek delen.

✦ Victoria Deluxe
De aanbidding van het lam
Victoria Deluxe bouwt onder leiding van kunstenaar Klaas De Roo een nieuw lam dat ze LAM GENTS dopen en in de vorm van een installatie op 3 oktober op de Bijlokesite zal landen.

✦ De Propere Fanfare van De Vieze Gasten
Johannes de Doper
De Propere Fanfare is een bont gezelschap van muzikanten verbonden met de Gentse Brugse Poort. Hier maken ze – getooid in kleur- en fantasierijke kostuums – een ode aan Johannes de Doper.

✦ Picea Orientalis o.l.v. Shalan Alhamwy
van De Centrale
De Kluizenaars
Maria Magdalena, te vinden op het paneel van De Kluizenaars, vormt de inspiratiebron voor componist en Shalan Alhamwy en zijn Picea Orientalis. Ze spelen een nieuwe compositie, geïnspireerd op de Assyrische traditie uit het noordoosten van Syrië.

✦ SPECTRA
van Gent Festival van Vlaanderen
De musicerende engelen
In de verbeelding van SPECTRA onder leiding van Filip Rathé spelen van Eycks Musicerende engelen de prachtige Dufay-Bearbeitungen van de Duitse componiste Isabel Mundry.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Godhuizenlaan 2
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
€ 4,0
Basistarief: 4,00 €; 1 ticket kost € 4; vanaf 4 voorstellingen betaal je € 3,5 per ticket en vanaf 6 voorstellingen betaal je slechts € 3 per ticket: 4,00 €; Slotconcert: 24,00 €
Trefwoorden

Foto's

Listen to the Lamb! ©Gent Festival©Gent Festival