Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er sinds 12 maart verschillende maatregelen van kracht. Sinds 4 mei worden die maatregelen in fases afgebouwd

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Liplezen: Bekijk het van 2 kanten

Liplezen is een handig hulpmiddel. Door anders te kijken kan je een gesprek minder vermoeiend en weer aangenaam maken. Samen met een logopedist of audiologe oefen je wekelijks in groep. De cursus is bedoeld voor slechthorenden én geïnteresseerde goedhorenden of zorgverleners. Je krijgt ook tips voor een betere communicatie mee. Liplezen doe je met hoofd, hart en handen; lees de uitgebreide informatiefolder over liplezen of spraakafzien.
De proefles liplezen is gratis - de lessenreeks september 2019 – maart 2020 is betalend.

Liplezen is, naast het dragen van hoorapparaten, een extra hulpmiddel in de communicatie van slechthorenden. Als slechthorende leer je wat je niet meer hoort, met andere zintuigen waar te nemen. Bij spraakafzien worden vooral de zintuigen 'zien' en 'voelen' versterkt. Een logopedist leert je de fijne kneepjes en je oefent in groep. Ook krijg je informatie over hulpmiddelen en tips voor een betere communicatie. Verder krijg je de kans om je eigen ervaringen te delen met lotgenoten.

Onder het motto ‘Liplezen, bekijk het van twee kanten’ staat de cursus open voor slechthorenden (al dan niet dragers van een hoorapparaat, een botverankerd hoortoestel of een cochleair implantaat) maar ook voor horenden, zoals familie, vrienden en zorgverleners of mensen die zich hiervoor interesseren. Deze ruimere aanpak opent perspectieven voor beide partijen.

De volledige cursus omvat 20 lessen van anderhalf uur, ‘s avonds, van eind september 2019 tot eind maart 2020, op verschillende plaatsen in Vlaanderen.
Download de folders op de website www.onder-ons.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Hutsepotstraat 29
9052  Zwijnaarde (Gent)
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:

tot

Prijs
€ 95,0
Basistarief: 95,00 €
Contact
03/2480945

Foto's

Liplezen: Bekijk het van 2 kanten ©onder ons vzw©onder ons vzw