Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uit met vlieg

Lichtwandeling

Gent startte in 1998 met de uitvoering van een integraal lichtplan voor de hele stad. Met het lichtplan heeft de stad lichtaccenten geënt op de elementaire Gentse monumenten, gebouwen, toegangspoorten, verkeersassen, handelsstraten, parken en pleinen. Nieuwsgierig geworden naar hoe dat Gentse lichtplan in werkelijkheid aanvoelt? Ga op avontuur in de Gentse binnenstad na valavond.
Lichtwandeling

Gent startte in 1998 met de uitvoering van een integraal lichtplan voor de hele stad.
Met het lichtplan heeft de stad lichtaccenten geënt op de elementaire Gentse monumenten, gebouwen, toegangspoorten, verkeersassen, handelsstraten, parken en pleinen.
Nieuwsgierig geworden naar hoe dat Gentse lichtplan in werkelijkheid aanvoelt? Ga op avontuur in de Gentse binnenstad na valavond. Download de folder met lichtplanwandeling.

Voor deze wandeling moet je rekening houden met een tweetal uren. Begin de wandeling tijdig aan de Kouter, want klokslag middernacht maakt de sfeerverlichting plaats voor de functionele verlichting.

Het concept van het Gentse lichtplan is van de bekende Franse lichtontwerper uit Lyon, Roland Jéol, en werd in uitgebreid overleg met deskundigen en bewoners uitgevoerd. In 2004 won de Stad Gent met haar ontwerp de internationale City-People-Light Award. Informatie over het lichtplan staat op de website www.gent.be/gentverlicht. Wie de wandeling graag aflegt onder begeleiding van een gids neemt daarvoor contact op met een van de vier gidsenverenigingen.
Lees alles

Informatie

Kouter
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €
Organisatie
Dienst Coördinatie Stad Gent

Foto's

Lichtwandeling ©Stad Gent©Stad Gent