Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Lichtfestival Gent 2021 GEANNULEERD

Gezien het stijgend aantal coronabesmettingen in ons land, heeft het stadsbestuur beslist om het Lichtfestival, dat gepland was van 27 tot en met 31 januari en van 3 tot en met 7 februari 2021, uit te stellen.
Van 27 t&m 31 januari 2021 brengt het Lichtfestival Gent voor de vijfde keer lichtkunst, spectaculaire projecties en poëtische installaties naar onze stad. Het nieuwe parcours brengt je langs bekende hotspots en minder bekende plaatsen waar lokale en internationale kunstenaars en designers voor verwondering zorgen.


Het Lichtfestival Gent vindt in 2021 plaats in twee periodes. Bezoekers reserveren per locatie een tijdslot en de route gaat langs binnentuinen en koeren. Zo kan deze editie veilig verlopen en toch trouw blijven aan het concept: op een laagdrempelige manier bezoekers in vervoering brengen.

Kunstwerken gebundeld
In 2018 bezochten 835.000 mensen het Lichtfestival Gent. In tijden van Covid-19 is het onmogelijk om zoveel mensen in zo’n korte tijd in Gent te ontvangen. Daarom wordt het Lichtfestival Gent op een andere manier gespreid in tijd en ruimte.

Het Lichtfestival duurt langer dan vorige keer en vindt nu plaats van woensdag 27 januari tot en met zondag 31 januari 2021 en van woensdag 3 februari tot en met zondag 7 februari 2021. Alle lichtkunstwerken worden gebundeld op verschillende locaties, verspreid over de stad. Bezoekers reserveren op voorhand en per locatie een tijdslot.

Intieme locaties
Het Lichtfestival Gent vindt plaats op verschillende locaties met binnentuinen of koeren. Organisatorisch biedt dat voordelen wat betreft publieksmonitoring en verkeersmaatregelen. Op die manier komt de bezoeker bovendien in contact met bepaalde plekken in de stad die soms minder gekend zijn.

De nieuwe werkwijze laat ook toe om naast grote en spectaculaire installaties meer oog te hebben voor kleinere en meer intieme lichtkunstwerken. Net zoals voorgaande jaren wil het festival bovendien lokale en aanstormende talenten in de kijker zetten.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Gent Centrum
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
  • tot
  • tot
  • tot
  • tot
  • tot
  • tot
  • tot
  • tot
  • tot
  • tot
Trefwoorden

Foto's

Lichtfestival Gent 2021 GEANNULEERD ©Lichtfestival Gent©Lichtfestival Gent