Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er sinds 12 maart verschillende maatregelen van kracht. Sinds 4 mei worden die maatregelen in fases afgebouwd

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

Lezing Optische chips en toepassingen in de ruimtevaart

De laatste 10 jaar is er enorme vooruitgang geboekt in het ontwikkelingen van zo genaamde silicium optische circuits. Het enorme succes van deze technologie is deels te verklaren door de enorme vraag naar als maar snellere optische links, denk maar aan het grote aan tal optische verbindingen in datacenters. Hier heeft men enorme aantallen optische chips nodig om de optische data te verwerken en om te zetten in de elektronische signalen.
De initiële vraag naar geïntegreerde optische schakelingen vanuit de datacom wereld heeft ons vandaag een matuur platform gegeven dat toelaat om complexe optische circuits te fabriceren op grote schaal aan een lage kost. Dit opent een waaier aan mogelijkheden waarbij men kan denken aan spectroscopische gas sensoren, solid state lidar chips voor automotive toepassingen en bio sensoren die snelle bloed analyse toelaten. Bovendien is het kleine gewicht en de grootte van de chip ook aantrekkelijk voor ruimtetoepassingen. Men kan deze technologie gebruiken om in de nabije toekomst extreem precieze optische klokken te miniaturisering. Deze kunnen de kern worden van een nog nauwkeuriger GPS netwerk. Maar ook op de grond worden deze chips nu al ingezet. Men kan ze gebruiken om de aberraties van de atmosfeer te corrigeren of om de signalen van verschillende telescopen te combineren.

Sprekers: Bart Kuyken en Roel Baets (UGent)

Zaterdag 9 november 2019 van 14u30 tot 17u00

Gratis toegang, inschrijven vooraf is noodzakelijk
Inschrijven: http://armandpien.be/event/optische-chips-2019-11-09-157/register

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Gezusters Lovelingstraat 1
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs

gratis


Basistarief: 0,00 €
Contact
09-264.36.74

Foto's

Lezing Optische chips en toepassingen in de ruimtevaart ©Shutterstock©Shutterstock