Lezing: 'Een vogelaar in het museum'

Ter gelegenheid van de nieuwe collectiepresentatie spreekt kunsthistoricus Matthias Depoorter over vogels in de kunst. Als eminent vogelaar spot hij niet alleen vogels in de natuur, maar ook in het museum. En niet alleen in het MSK, maar ook ver daarbuiten.
Matthias Depoorter (1980) publiceert kunsthistorische artikelen, kunstkritieken, recensies en columns in Knack, Openbaar Kunstbezit Vlaanderen (OKV), Staalkaart, COLLECT, Kunst in Limburg en Zone-magazines. Voor OKV schreef hij de themanummers Van Eyck tot Dürer, De Lage Landen in Tallinn, Vogels in de verf en Pieter Pourbus en de vergeten meesters. In 2016 verscheen bij Ludion zijn bezoekersgids voor het Hospitaalmuseum in Brugge.

Als veldornitholoog is Matthias Depoorter gespecialiseerd in vogels in de kunst. Over dit thema publiceerde hij verschillende wetenschappelijke artikelen, gaf hij lezingen en rondleidingen en verleende hij zijn medewerking aan diverse tentoonstellingen. In 2015 publiceerde hij het overzichts- en naslagwerk 'Vliegwerk. Vogels in de kunst' bij Athenaeum – Polak & Van Gennep Amsterdam.

Wanneer
woe 13.06 om 18 uur

Ingang
via de Hofbouwlaan 28, 9000 Gent

Kostprijs
deze lezing is gratis

Info
inschrijven: lieven.van.den.abeele@stad.gent
Lees alles
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €
Contact
+32 9 3236700

Foto's

Lezing: 'Een vogelaar in het museum' ©MSK Gent©MSK Gent