Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uit met vlieg

Levende Leiedag 2021 (corona-proof)

Op zondag 13 juni 2021 vindt de 3de editie van de Levende Leiedag plaats. Met de unieke locatie van de Oude Abdij in Drongen, trekken we dit jaar een duidelijke knipoog naar het verleden. We laten je genieten van de pracht en praal van twee monumenten: het cultuurhistorische van de oude abdij en het natuurhistorische van het rivierlandschap aan de Leie en de omringende Assels.

Gezellige mini versie of 'full version'
De werkgroep die het evenement voorbereid, heeft de afgelopen weken niet stilgezeten en bereidt zich voor op meerdere scenario’s. We hopen dat de coronacijfers gunstig evolueren zodat we een mooi aanbod aan activiteiten kunnen bieden. Voorlopig is het echter afwachten wat wel en niet mag…maar de versoepelingen, met ingang van 9 juni, stemmen ons hoopvol voor een 'full version'. Eén ding is zeker: we maken er een gezellige dag van, met of zonder bubbels!

Deelname en inschrijvingen
Het evenement is een verzameling van activiteiten op verschillende locaties in en rond de Oude Abdij van Drongen. Bij alle activiteiten geldt beperkte deelname omwille van de corona-maatregelen. Sommige activiteiten zijn gratis, andere zijn betalend. Voor Ridder Rogier, de kajaktochten en de boottochtjes kan je nú reeds inschrijven (aanbevolen om verzekerd te zijn van je deelname!), maar uiteraard ook nog op de dag zelf als het nog niet volzet is. Voor andere activiteiten kan het enkel op de dag zelf. Als een activiteit door corona niet mag doorgaan, dan storten we uiteraard de centjes terug.

Je raadpleegt best de afzonderlijke activiteitenfiches voor de inschrijvingsvoorwaarden. Onderaan deze aankondiging vind je de links naar alle activiteiten. Meer nieuws kan je volgen op onze Facebookpagina 'Natuurpark Levende Leie' en op onze website www.levendeleie.be Daar volgt binnenkort ook een handig overzicht van de activiteiten verdeeld over de tijd.

Kom met de fiets of trein of bus
Er is weinig parkeergelegenheid in het dorp. Parkeer je wagen op de steenweg of verderop, maar kom niet nodeloos zoeken in het dorp. Beter nog, kom met de fiets of het openbaar vervoer (bushalte en treinstation zijn vlakbij).  

Ondertussen is het niet meer mogelijk om deel te nemen aan de fotowedstrijd. De 15 genomineerde foto's zijn nog tot 6 juni te bewonderen in het NMC, bezoekerscentrum aan de Bourgoyen, Driepikkelstraat 32, Gent (Mariakerke), van woensdag tot zondag van 14 tot 18 uur. Ter plaatse kan je stemmen op je favoriete foto door middel van een stembriefje of via de QR-code. Zowel de publiekswinnaar alsook de overige twee winnaars in de categorie 'jeugd' en 'volwassene' (gekozen door een professionele jury) zullen op zondag 13 juni bekend gemaakt worden en de mooie prijzenpot in ontvangst nemen. Zit er een foto tussen die je graag bij jou thuis zou zien hangen? Breng dan zeker je bod uit op de veiling ter gelegenheid van de Levende Leiedag. De veilingmeester van dienst is Roel Van Bambost.

Je komt toch ook?  Hou 13 juni alvast vrij in je agenda!

De opbrengst van het evenement gaat integraal naar de verdere uitbouw van het Natuurpark Levende Leie. 

Deze activiteit volgt de corona-richtlijnen van Natuurpunt. Bekijk de recentste richtlijnen een week op voorhand via deze link.

Activiteiten: 

Boottochtje op de Leie (voor deze activiteit kan je nu al inschrijven)

Kajaktocht (voor deze activiteit kan je nu al inschrijven)

Een 'helse' tocht met Ridder Rogier (voor deze activiteit kan je nu al inschrijven)

Geleide erfgoed- en natuurwandeling in de abdijtuin

Geleide erfgoed- en natuurwandeling in de Assels

Individuele wandeling in de Assels

Standjes voor Curieuzeneuzen

Sprookjes voor groot en klein

Geanimeerde kindervertelling

Workshop natuurfotografie

Fototentoonstelling, prijuitreiking fotowedstrijd en veiling van de foto's door een BV. 

...

Lees alles

Informatie

Drongenplein 26-27
9031  Drongen (Gent)
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Organisatie
Natuurpunt Gent

Foto's

Levende Leiedag 2021 (corona-proof) ©©