Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 19 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 19 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uit met vlieg

Levende Leiedag 2020

De Levende Leiedag, een dag voor ieder wat wils!
Een uniek evenement op een unieke locatie

Op zondag 14 juni 2020 vindt de 3de editie van de Levende Leiedag plaats in en rond de Oude Abdij in Drongen (Gent). Op de ‘Levende Leiedag’ wordt het Natuurpark Levende Leie, dat zich uitstrekt van Gent tot Deinze, voorgesteld aan het grote publiek. Dit groot(s) evenement biedt heel veel activiteiten aan voor zowel jong als oud, voor zowel de cultuur- als de natuurliefhebber, voor zowel de rustige als de actieve genieter... Er is 'voor ieder wat wils' maar vooral de gezelligheid primeert!.

Dit staat alvast op het programma: allerhande (thema)wandelingen, aperitiefconcert in de neogotische kapel, workshop natuurfotografie, curieuzeneuzemarkt, kajaktochten op de Leie, boottochten (o.v), lezing/debat rond natuurbeleving, kindergrime en -animatie, op stap met knotsgekke Ridder Rogier, live-muziek, volkspelen, yoga, allerlei workshops, gegidste rondleidingen in de abdij, ... kortom te veel om op te noemen.  

Onze bar heeft voor jou een mooi aanbod aan warme en koude dranken en onze foodtrucks laten u smullen van een lekker gevarieerd (ook veggie en vegan) aanbod. In de mooie tuin van de abdij kan je zalig genieten van een drankje met een pannenkoek, taart of ijsje, terwijl onze muzikanten jou laten genieten van hun live-optreden. De kinderen kunnen zich ondertussen vrij uitleven.

De toegang tot het evenement is gratis, maar voor sommige activiteiten moet je inschrijven en/of betalen. 

Met de unieke locatie van de Oude Abdij in Drongen, trekken we dit jaar een duidelijke knipoog naar het verleden. We laten je genieten van de pracht en praal van twee monumenten: het cultuurhistorische van de oude abdij en het natuurhistorische van het rivierlandschap aan de Leie en omringende Assels.

Neem je graag foto's op jouw wandeling in de natuur? Doe dan zeker eens een wandeling in de vele natuurgebieden van het natuurpark Levende Leie en doe mee aan onze fotowedstrijd die nu reeds loopt. Meer info en reglement op de website. De finalisten mogen tentoonstellen op de Levende Leiedag (dit jaar lekker droog in de pas gerenoveerde crypte van de abdij). Wens je graag één van die prachtige foto's mee naar huis te nemen, dan kan je erop bieden in de veiling ter plaatse. We zoeken nog een BV om dit te animeren...

U komt toch ook?
Hou 14 juni alvast vrij in je agenda en volg alle nieuwtjes op onze Facebookpagina 'Natuurpark Levende Leie' en op onze website www.levendeleie.be 

De opbrengst van het evenement gaat naar de verdere uitbouw van het Natuurpark Levende Leie. 

Lees alles

Informatie

Oude Abdij van Drongen
Drongenplein 27
9031  Drongen
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
tot
Organisatie
Natuurpunt Gent, Kern Deurle-Latem

Foto's

Levende Leiedag 2020 ©©