Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Les P'tits Mercredis au Bar Lume: Serries/Malmendier - Vanguard

Zowel Tom als Dirk zijn geregeld gast op Bart Maris zijn Les Mercredis Libres in Hot Club Gent.
Dirk Serries hanteert zijn gitaar zelden als een melodisch instrument. Hij illustreert dat in gezelschap van de drummer Tom Malmendier, vooral bekend in internationale improvisatiekringen. Snaren worden aangeraakt, uitgerokken en geschuurd om er zoveel mogelijk speciale effecten en bizarre geluiden mee te creëren. En toch mondt het niet uit in nietszeggende bruitage.

Improvisaties klinken met regelmaat als doordachte “composities” met een begin, een middenstuk en een einde. Lustig neuriën op een terugkerend thema hoort er natuurlijk niet bij.

Sonische experimenten door een meesterlijk duo waarvan ook net het album 'Vanguard' verscheen op het label New Wave opf Jazz.

Het is dan ook begrijpelijk dat, toen Bart de heren vroeg als gast op zijn P'tits Mercredies, ze met veel goesting toezegden om zo hun album voor publiek te presenteren.

Al meer dan 13 jaar organiseert Bart Maris iedere woensdagavond in Hot Club Gent een concert en free jazz jamsessie onder de naam Les Mercredis Libres.

Na de vreemde pauze én door de onmogelijkheid om op dit moment live muziek te laten doorgaan in Hot Club Gent verhuizen Bart en zijn Avant-Gardisten voorlopig naar Bar Lume.

Open jamsessies zijn nog niet aan de orde maar Bart zorgt ervoor dat er telkens een heel fijn - of fel - concert van vrije impro zal plaatsvinden tot hij - eindelijk - het podium van Hot Club Gent weer mag betreden.

Noot van de organisator:
We zijn heel erg blij vanuit Bar Lume om terug liveconcerten te kunnen programmeren.
Dit kan enkel doordat de muzikanten die komen dit met veel liefde en goede wil doen omdat het - zowel voor de muzikanten als voor ons - alles behalve gemakkelijke tijden zijn.
Daarom gaat er na iedere set iemand rond met 'den hoed' voor een vrije bijdrage.
Oprechte dank zal uw deel zijn... én de wetenschap dat u een beetje meehelpt om het schone in onze wereld te kunnen behouden.

Dirk Serries: gitaar
Tom Malmendier: drum
1 set!!!!
Opgepast: enkel zittend in eigen bubbel. Mondmaskers worden aangehouden tot u aan een tafel zit. Er wordt niet aan de bar besteld - ons personeel komt u bedienen. Hou afstand van andere bubbels. Schuif niet met tafels en stoelen.
Wij doen ons best - doe dit ook. Voor uzelf, voor ons, voor elkaar en voor de muziek.
Lees alles

Informatie

Vrijdagmarkt 33
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €

Foto's

Les P'tits Mercredis au Bar Lume: Serries/Malmendier - Vanguard ©Bar Lume©Bar Lume