Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 19 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 19 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

L'Euridice - Scherzi Musicali

Wie schreef de eerste opera? In het Florence van omstreeks 1600 streden Jacopo Peri en Giulio Caccini om het vaderschap van de opera.
 
Beiden kregen een beslissend plekje in het geschiedenisboek: de opera van Peri werd het eerst opgevoerd, die van Caccini lag zes weken eerder bij de drukker. Opvallend: beide componisten kozen als thema het onsterfelijke verhaal van Euridice, die na een dodelijke slangenbeet in de onderwereld belandde.
Zanger, klavecinist en luitist Nicolas Achten voelt een verhoogde hartslag bij de superieure lyriek, vroegbarokke emoties en subtiele hartstochten van Caccini's l'Euridice. Samen met zijn ensemble Scherzi Musicali laat hij horen dat deze eeuwenoude opera nog niks aan zeggingskracht inboette.
 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Jozef Kluyskensstraat 2
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
tot
Prijs

€ 32,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 6,4


Basistarief: 32,00 €; Basistarief Rang 2: 26,00 €; 65+ Rang 1: 29,00 €; 65+ Rang 2: 23,00 €
Reservaties

Je UiTPAS voordeel

Foto's

L'Euridice - Scherzi Musicali ©onbekend©onbekend